Overnemer gevonden: SsangYong blijft in Koreaanse handen

SsangYong Torres Teaser 2022

SsangYong mag de duurdere Ssampagne terug boven halen, want het bedrijf heeft eindelijk een betrouwbare geldschieter gevonden. Een staalmagnaat gaat het merk in zijn portfolio opnemen, en die blijkt ook nog eens van Zuid-Koreaanse afkomst. Als dat niet meant to be is?

De SsangYong-saga gaat verder. Al meer dan twee jaar zit het bedrijf in financieel onrustige wateren, en zoekt het er naar een welgestelde reddingsboei. Eerst leken de Chinezen bij Geely en BYD even geïnteresseerd, maar die interesse was maar van korte duur. Daarna vond SsangYong een concretere partner in Edison Motors, maar een paar maanden geleden bleek die busbouwer toch niet met zijn voorschot voor de dag te komen. De toekomst van SsangYong was dus opnieuw onzeker, tot nu.

Nieuwe baas, nieuw model

Het Koreaanse gerecht heeft namelijk zijn goedkeuring gegeven aan staalfabrikant KG Consortium om het automerk over te nemen. Beide partijen ondertekenden hun overeenkomst al op 18 mei, maar je kan je wel voorstellen dat SsangYong eerst even voorzichtig wou afwachten tot alles helemaal op punt stond. Nu zou de overname rond zijn, en kan de constructeur beginnen werken aan een saneringsplan. Dat wordt aan het einde van de zomer voorgesteld aan de betrokken partijen, waarna de toekomst van het merk vast zal staan.

SsangYong Torres 2022

Dat SsangYong er financieel even wat slechter voor stond, heeft de constructeur echter niet tegengehouden om doodleuk nieuwe modellen uit zijn mouw te blijven schudden. Zo lanceerde het begin dit jaar een zuiver elektrische versie van zijn Korando onder de noemer ‘e-Motion’ en maakten we pas nog kennis met de Torres, een nagelnieuw en zuiver elektrisch model. Kijk je even naar de aankondigingsdatum van die laatste, dan merk je een patroon: SsangYong maakte zijn komst namelijk officieel de dag nadat de overname met KG Consortium getekend was. Het ziet er dus naar uit dat de Koreanen wel vertrouwen hebben in deze overname.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws