SsangYong zoekt nieuw baasje, Geely getipt

SsangYong new owner 2020

Het rommelt al langer aan de top van het Zuid-Koreaanse SsangYong. Moederbedrijf Mahindra & Mahindra is het merk liever kwijt dan rijk en nu zegt ook SsangYong openlijk op zoek te zijn naar een nieuwe eigenaar. Die nieuwe eigenaar moet voor een broodnodige financiële impuls zorgen.

SsangYong mocht dan wel twee keer na elkaar de Gezinswagenverkiezing van het jaar winnen in België, op wereldschaal blijft de Zuid-Koreaanse constructeur een kleine speler. En laat het de kleine spelers zijn die het momenteel ontiegelijk moeilijk hebben, met dank aan de Coronacrisis.

In Chinese handen

Het gerucht deed dan ook al langer de ronde dat moederbedrijf Mahindra & Mahindra het merk liever kwijt dan rijk is. Temeer omdat de Indische multinational zelf wat op haar centen moet letten. Waardoor een monsterinvestering voor een niet renderend bedrijf in haar portfolio plots niet meer zo logisch lijkt. Die investering werd eerder al getermineerd, nu laat SsangYong weten dat het niet bij de pakken wil blijven zitten.

SsangYong new owner 2020

De Zuid-Koreanen voelen de bui dan ook al hangen, waardoor ze zelf iemand in dienst hebben genomen die op zoek moet naar een overnemer. In de wandelgangen worden giganten zoals BYD en Geely getipt. Ook al geven die daar officieel geen commentaar op. Voor het Chinese BYD zou dat geen onlogische stap zijn, gezien ze de oversteek naar Europa aan het maken zijn en SsangYong in onze contreien al een infrastructuur op poten heeft gezet. Voor het Chinese Geely zou het een uitbreiding van haar portfolio zijn. Zo heeft de gigant ook al Volvo, Polestar, Lotus en Lynk&Co in handen.

De komende maanden zullen alvast doorslaggevend worden voor het verdere bestaan van het Zuid-Koraanse SsangYong dat jaarlijks zo'n 135.000 auto's aan de man weet te brengen over de gehele wereld.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws