Abarth plaagt met elektrische 600e, wordt hun krachtigste model ooit

Abarth 600e teaser 2024

Er komt een nieuwe Abarth aan, en dat wordt niet zomaar een Abarth. Deze opgepepte Fiat 600e pakt namelijk uit met verbeterde ophanging, een sperdifferentieel en een elektrische aandrijflijn met 240 pk. Dat maakt er de krachtigste Abarth in de geschiedenis van het sportieve label van.

We weten het al langer dan vandaag: vanaf dit jaar wil Abarth een volledig elektrisch merk zijn. Dat is niet moeilijk, denk je dan misschien, want ze hadden de laatste jaren ook maar één model meer in de catalogus op basis van de pensioengerechtigde Fiat 500. Vervang die dus door de nieuwe Abarth 500e en de klus is geklaard… Al houden de Italianen het niet bij dat ene modelletje.

Deur open voor elektrische hothatches

Abarth laat namelijk weten dat het ook zijn tanden gaat zetten in de Fiat 600, meer specifiek de zuiver elektrische 600e. Bij wijze van introductie laten ze ook al een paar plaatjes los en daarin zien we achter zijn camouflage sporen van sportiever bumperwerk en een heuse spoiler boven de achterklep. Het blijft echter niet bij dat uiterlijke vertoon, want Abarth geeft al inkijk in een paar technische gegevens. Zo leren we dat de crossover uitpakt met dynamischer afgestelde ophanging, een sperdifferentieel en het meeste vermogen dat we ooit al op zijn e-CMP-platform aan het werk zagen, goed voor 240 pk. Dat laatste levert hem meteen ook de titel van krachtigste productie-Abarth ooit op.

Abarth 600e teaser 2024

Moederkloek Stellantis doopt dit platform dan ook lekker bekkend ‘Perfo-e-CMP’ en de Abarth 600e wordt vast niet de enige die hiervan gebruik gaat maken. Zo kan dit de geknipte manier zijn om de aankomende Alfa Romeo Milano te trakteren op de passie-injectie die we van het merk verwachten, om nog niet te spreken over alle andere modellen die gebruik maken van een gelijkaardige basis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 240 pk sterke hothatchversie van de nieuwe Lancia Ypsilon?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws