Vergeet ‘Brennero’: elektrische Alfa Romeo-crossover gaat ‘Milano’ heten

Alfa Romeo Milano teaser 2023

Alfa Romeo begint straks écht aan zijn elektrische offensief. Het merk brengt namelijk een compacte, elektrische crossover op de markt en we weten allemaal hoe warm de wereld loopt voor compacte, elektrische crossovers. Enkel een naam had die wereld nog nodig, en na lang heen en weer is dat ‘Milano’ geworden.

Er is eindelijk witte rook uit de schoorsteen van Alfa Romeo, want het heeft een passende naam gevonden voor één van de belangrijkste modelletjes in zijn geschiedenis. Straks brengt het merk namelijk zijn eerste zuiver elektrische auto op de markt — of toch als je de extreem zeldzame 33 Stradale-supercar even buiten beschouwing laat. Met al die druk op de schouders van de aankomende EV was het echter niet eenvoudig om een naam te bepalen. Zo zou hij eerst ‘Brennero’ gaan heten, dan weer niet en dan weer wel… Om het uiteindelijk toch weer niét te worden.

Na de MiTo: de Milano

Alfa Romeo heeft nu namelijk officieel de naam van zijn elektrische B-segment-SUV bekendgemaakt, en die gaat ’Milano’ heten. Daarmee verwijzen ze natuurlijk naar de stad Milaan, die van groot belang is in het verhaal van het Italiaanse merk. Zo is hun hoofdzetel gelegen in het nabijgelegen Arese en bevat het logo van Alfa Romeo niet alleen het symbool van Milaan — een rood kruis — maar ook dat van één van de historische hertogen van de stad: de Visconti-slang. Het is dan ook niet de eerste keer dat de Italianen verwijzen naar Milaan in de naam van één van hun modellen, want tot een paar jaar geleden had Alfa Romeo de MiTo die ontworpen was in Milaan en geproduceerd werd in Turijn (’Torino’ in het Italiaans).

Alfa Romeo Milano gelekt 2023

In zekere zin wordt de Alfa Romeo Milano ook een opvolger voor die MiTo, want sindsdien is het de eerste keer dat het merk terugkeert naar het B-segment. Ze doen dat wel lekker mee met hun tijd, want de Milano wordt een crossover die de techniek van pakweg de Jeep Avenger gaat overnemen. Reken dus op een zuinige elektrische aandrijflijn met 156 pk en een 54 kWh-accu, terwijl er daarnaast ook mildhybride versies zullen komen. Op vlak van design heeft de Milano trouwens nog evenmin geheimen, want hij lekte als eens in vol ornaat het internet op… Tenzij de Italianen zich ook op dat vlak sindsdien nog bedacht hebben. We weten het zeker in april 2024, wanneer de Alfa Romeo Milano onthuld wordt in — je raadt het al — Milaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws