Genesis krijgt 6 modellen tegen 2020

genesis-roadmap

Dankzij Zuid-Koreaanse media hebben we een exact zicht op de modellen die het luxemerk van Hyundai, Genesis, op de markt zal brengen tegen 2020. Naast een reeks sedans horen daar ook SUV's en een coupe bij. Kijk je even mee?

Elke zichzelf respecterende constructeur moet een 'premium-afdeling' hebben. Althans, zo lijkt het wel. Toyota heeft Lexus, Volkswagen heeft Audi (en Bentley), Nissan heeft Infiniti... enfin, je begrijpt het wel. Hyundai die werpen zich nu in die strijd met Genesis. Voordien nog de benaming van een model binnen Hyundai, tegen 2020 de merknaam voor maar liefst 6 modellen. Dat blijkt uit een gelekte plaat die Zuid-Koreaanse media wist te bemachtigen.

Om te beginnen is er de al voorgestelde G90, het vlaggenschip dat niet naar onze contreien komt. Daarnaast staat de G80, in wezen een rebadge van de Hyundai Genesis die je bij ons kan kopen (volg je nog?).

genesis-new-york-concept

Belangrijker is het silhouet daaronder, want de G70 zal rond de jaarwisseling verschijnen en kan je zien als een premium Hyundai i40. Neemt die stijlelementen van de New York Concept over, dan geloven we nu al dat veel Belgische leaserijders in zwijm zullen vallen.

De jaren daarna vult Genesis haar gamma aan met een kleine en grote SUV en tenslotte een 'sport coupe'. Kortom, Belgisch designer Luc Donckerwolke zal er de komende jaren zijn werk nog hebben. En daar kunnen we niet rouwig om zijn...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws