Genesis New York Concept is officieel

genesis-new-york-concept-2016-1

Genesis toont in New York een studiemodel dat ons een blik gunt op de luxueuze modellen die ze nog zullen uitbrengen. Met name de luxueuze D-segmenters in deze wereld mogen stilaan uit hun doppen gaan kijken.

Genesis is geen Hyundai meer, al een tijdje niet meer. De Koreanen volgen onder de vleugels van Hyundai hun eigen luxueuze weg en stellen in New York deze concept voor die vooral op de bestuurder gericht is.

Genesis benadrukt dan ook dat het gaat om een performance sedan die rijplezier moet leveren aan diegene die achter het stuur kruipt. Voor deze concept car voorziet Genesis alvast een hybride aandrijving met een 2.0 GDi met 245 pk en 345 Nm, gecombineerd met een achttrapsautomaat.

genesis-new-york-concept-2016-1

Maar niet alleen performance is belangrijk bij dit model. Ook het design van deze concept car is dat. Genesis neemt de vormen van de Vision G Concept over, en plaatst deze op de mogelijke concurrent van de BMW 3 Reeks. De wagen krijgt een gestrekte neus, waarbij de cabine ver naar de achterwielen werd geplaatst. Opvallend is de golf ter hoogte van de achterste zijruit. Hyundai geeft nog mee dat de wagen in Ceramic Blue werd uitgevoerd, afgewerkt met koperkleurige accenten.

genesis-new-york-concept-2016-1

Binnenin is er een 21 inch groot gebogen display van LG met 4K resolutie. Genesis bekleedt het interieur met leder, al dan niet in suede. Ook hier komen de koper accenten en aluminium inleg terug. Genesis zegt zelf nog dat de Human Machine Interface (HMI) "een nieuwe standaard definieert".

genesis-new-york-concept-2016-1

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws