Citroën C4 krijgt volgend jaar C4

c4-citroen-ontslag

Nu Citroën de C4 Cactus in een nieuw jasje heeft gestoken, hoe zit het eigenlijk met de bejaarde C4? Wel, die gaat begin volgend jaar uit productie en zal de eerstkomende jaren geen opvolger krijgen.

Citroën heeft beslist, de opgefriste Cactus moet de plaats van de huidige C4 Cactus en de ondertussen al bijna 8 jaar oude C4 gaan innemen. Niet zo logisch als je denkt trouwens, want de Cactus staat op het onderstel van de vorige C3, waardoor Citroën wil gaan vechten in het C-segment met B-segment fundamenten. Al mag dat volgens het Franse merk hoegenaamd geen probleem zijn.

Met de lancering van de Cactus in 2014 vielen de verkoopcijfers van de toen al vier jaar in productie zijnde C4 sowieso terug. Een facelift moest de boel nog wat terug opkrikken maar Cactus ging met de pluimen lopen. Citroën zag dat zelf ook in en heeft besloten geen opvolger te voorzien voor de C4. Althans toch niet voor volgend jaar, wanneer C4 normaal een nieuwe generatie zou krijgen. Tegen 2020 krijgt de C4 Cactus alvast een nieuwe generatie, waarbij verwacht wordt dat de plant definitief de Citroën-stek in het C-segment gaat opeisen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws