Gelekt: Subaru's toekomstplan voor het grijpen, toont BRZ & WRX STi

-

De geruchten over Subaru's van de toekomst waren zelfs al deel van onze recentste podcast, maar nu zijn ze zomaar gelekt.

Het gaat wel degelijk om de productieplannen van het Japanse merk. Zo zien we dat de Crosstrek - onze XV eigenlijk - de eerstvolgende nieuwigheid is. Die had je al gezien, dus dat is niet zo'n verrassing. Wel kan je nog wat verder mee kijken, want de planning op de foto loopt tot 2023.

In 2021 komen er vier nieuwe modellen. Nuja, een 'Wilderness'-versie van de Forester en Outback, kan je bezwaarlijk een volledig nieuw model noemen. Het zal dan naar alle waarschijnlijkheid gaan om een aangepaste versie die er wat ruiger gaat uitzien. Ook de huidige Forester krijgt aanpassingen in 2021, dus dan heb je er al drie gehad.

Veel speelser is de notitie dat de BRZ ingepland staat voor het tweede deel van 2021. Daarmee zouden de speculaties of er al dan niet een opvolger komt van de baan moeten zijn.

dan toch

Helemaal op het einde van 2021 is er een kakelverse WRX. Als die voorgaat op de concept car, dan kan je je aan een hybride verwachten met een stevige 400 pk. Al kan die ook wat later komen, want een WRX STi is pas voor 2022 gepland.

Ook op Subaru's eerste EV is het nog wachten tot 2022, en daar zoeken ze nog een naam voor. Nadien is het dan de beurt aan een vernieuwde Legacy en Outback, om vervolgens in 2023 een facelift voor de Impreza en Crosstrek te voorzien, met alweer een Wilderness-versie van die laatste.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin E 18:43
afbeelding van Kevin E

Nieuwe BRZ komt er pas in september

JL 09:33
afbeelding van JL

Als je een beetje zoekt op internet, kan je al spyshots van de nieuwe BRZ vinden. Dat er een opvolger komt, was al duidelijk.

BTW, in de VS rijdt al even een volledig nieuwe versie van de Outback rond, op het platform van de huidige XV, Impreza en Forrester. Die moet nog naar hier komen. Genomen dat die naar hier komt.

Vraag is ook of we de nieuwe Levorg gaan krijgen.

4g63' 10:23
afbeelding van 4g63'

Zou deze japanner stilaan begrijpen dat het aanbieden van nieuwe modellen en keuze in de showroom meer volk hun merk doet kopen in West Europa? In vergelijking met die andere grote Japanner? Het valt hun mss ook op dat Koreaanse collega's hier veel succes mee hebben. :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws