Autonieuws

26 geïnteresseerden, maar niemand lijkt Audi Vorst te kunnen redden

Hoewel meer dan 26 bedrijven interesse hebben getoond in Audi Vorst, wist geen enkele geïnteresseerde de plannen levensvatbaar te maken. Daardoor is het bijna zeker dat Audi Vorst de eerste Europese fabriek van de VW-groep ooit is, die de deuren moet sluiten.

Alle pogingen ten spijt lijkt het Audi Vorst maar niet te lukken om een oplossing te vinden voor de nakende sluiting. Hoewel er eerst nog intern binnen de VW Groep werd gezocht naar een nieuwe auto die geproduceerd zou kunnen worden na de Q8 e-tron, werd al snel duidelijk dat er geen intenties zijn van de VW Groep om de site te redden. Dan maar een nieuwe eigenaar? Wel, ook dat valt blijkbaar ferm tegen.

Te duur en te slecht gelegen?

Volgens AutoNews Europe - die een Audi COO quoten -  was er alvast geen gebrek aan interesse. Maar liefst 26 partijen toonden interesse in de site. Echter kon er met geen enkele partij een "levensvatbare en duurzame oplossing" gevonden worden voor Audi Vorst en de werknemers.

 

Image
Audi-Vorst-Brussel-2024_01

Daarmee lijkt het bijna een zekerheid dat Audi Vorst eerder sneller dan later de deuren zal sluiten. Waardoor 3.000 werknemers (en een hoop toeleveranciers) hun job zullen verliezen. Wat er uiteindelijk zal gebeuren met Audi Vorst is niet duidelijk, maar de kans lijkt steeds kleiner dat er ooit nog auto's van de band zullen rollen. Dure loonkosten en een slechte ligging worden vaak aangewezen als oorzaak. 

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen