Autonieuws: Autosalons

Nog wat elektrisch: Honda Small Sports EV Concept en Honda AC-X

Naast de concept cars van Suzuki en Nissan heeft ook Honda wat in petto voor de thuismatch op het salon van Tokio. Honda toont daar namelijk onder andere deze twee concepts. De ene toont de visie van Honda over een elektrische sportwagen, daar waar de plannen voor een NSX even moeten wachten. De tweede is een plug-in hybride die tegen 2025 op de markt moet komen. Tegen dan kan het volledige autolandschap alweer volledig veranderd zijn natuurlijk.

De Small Sports EV Concept moet alvast een maximum aan rijplezier bieden bij uitmuntende milieuprestaties, iets waar dezer dagen alle constructeurs wel naar streven. Veel meer details geeft Honda verder nog niet vrij.

Het persbericht over de AC-X is ongeveer even helderen heeft het evengoed over meer rijplezier en een comfortabeler rijervaring bij verbeterde milieuprestaties. Er kan tussen twee rij-instellingen gewisseld worden; engine drive mode voor de rijder die wil voelen dat hij zelf met de wagen rijdt en automatic drive mode voor wie het milieu wat extra wil sparen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen