Autonieuws: Autosalons

Hyundai op het Autosalon Brussel 2014: vooral de kleintjes

Bij Hyundai staat vooral de nieuwe i10 in de kijker. Vorig jaar stond het uitgaande model wat weggedrukt op de stand, zijn opvolger mag nu met alle aandacht gaan lopen.

De A-segmenter met eigenschappen van een B-segmenter, zoals Hyundai hem zelf noemt, legt de lat voor de andere modellen in zijn klasse dan ook wat hoger. Maar behalve de i10 zijn er nog heel wat andere zaken te zien op de stand. Zo is er de i20 WRC-wagen waarmee Hyundai zal deelnemen aan het gelijknamige kampioenschap, met onze landgenoot Thierry Neuville aan het stuur.

speciale reeksen

Op basis van die deelname stelt Hyundai ook een speciale reeks "i20 Rally" voor. Die wordt gebaseerd op de 1.2 Lounge, heeft lederen bekleding en krijgt een sportieve uitstraling. Hij is slechts in zwart of wit en wordt in een beperkte oplage van 50 stuks gebouwd voor de Belgische en Luxemburgse markt. Ook voor de i10 is er al een speciale reeks "M&M's". De Move-packs op verschillende modellen zorgen volgens Hyundai voor meer value for money. Afhankelijk van het model krijg je onder andere navigatiesysteem, lichtmetalen velgen of een panoramisch open dak in een voordelig pakket, dat vanwege het salon nog wat goedkoper wordt.

WK voetbal

Ten slotte legt Hyundai ook nog de aandacht op hun sponsorschap van het WK voetbal in Brazilië. Daarvoor stellen ze 700 personenwagens en minibusjes ter beschikking. Op het salon zelf zal er animatie rond het WK te zien zijn.

Hyundai is te zien in Paleis 4 van de Heysel. Alle praktische informatie over het autosalon van Brussel vind je in ons overzichtsartikel.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen