Autonieuws: Fun

Wallpaper Woensdag: Mercedes-Benz in de motorsport (5 wallpapers)

Mercedes heeft een rijke geschiedenis in de motorsport die reeds begon in 1894 met de eerste race ooit, Paris - Rouen. Emilé Roger legde toen het circuit af in zijn Benz (van Mercedes-Benz was nog geen sprake) in een schappelijke tijd van 10 uur en 1 minuut wat hem een 14de plaats opleverde.

Sindsdien is Mercedes-Benz een vaste naam in de motorsport gaande van DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) tot Formule 1, twee gebieden waar ze tot op vandaag de dag nog steeds andere merken het vuur aan de schenen leggen. De iconische Silberpfeile ('silver arrows') maken een groot deel uit van hun geschiedenis net zoals hun legendarische F1 piloten zoals Mika Häkkinen en Michael Schumacher.

Wij verzamelden enkelen van Mercedes' meest legendarische racewagens in wallpaperformaat. Heb je er zelf? Aarzel niet om ze toe te voegen in de comments! Voorstellen voor een volgende editie van wallpaper woensdag zijn ook steeds welkom.

Klik op de foto voor het grote formaat

190E 2.5 Evo II DTM

<img alt="" src="/sites/default/files/styles/artikel_body/public/media/wwoensdag/merc_motorsport/mercedes-benz-amg-40th-anniversary-1990-190-e-2-5-16-evo-ii-dtm-rear-and-side-1280x960.jpg-w580.jpg">

300 SEL & S63 AMG

<img alt="" src="/sites/default/files/styles/artikel_body/public/media/wwoensdag/merc_motorsport/mercedes-benz-300-sel-68-amg-11.jpeg">

CLK GTR

<img alt="" src="/sites/default/files/styles/artikel_body/public/media/wwoensdag/merc_motorsport/clk_gtr.jpeg">

450 SLC

<img alt="" src="/sites/default/files/styles/artikel_body/public/media/wwoensdag/merc_motorsport/450_slc_2.jpeg">

SLR McLaren Stirling Moss

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen