Autonieuws: Fun

Wagens die hun naam niet mee hebben

Het design kan nog zo strak zitten, als je een dwaze naam plakt op een wagen verliest hij toch een groot deel van zijn *coolheid*. Wij zochten enkele wagens die - meestal - wel de looks mee hebben, maar door het leven moeten met een afschuwelijke naam.

Pijnlijk moment voor Kia gisteren tijdens De Slimste Mens Ter Wereld op VIER. Daar werden breuken gelachen door een foutief antwoord van Inge Paulussen op de vraag "welke Porsche is pikant?"

Haar antwoord "Picanto" was voer voor vele grappen. Echter, de Picanto is een model van Kia. Enerzijds - blijkbaar - niet gekend bij de grote massa en anderzijds een naam die enkel tot grappen en grollen leidt.

Reden genoeg voor ons om op zoek te gaan naar nog andere moderne wagens die hun naam niet mee hebben...

Kia Picanto

De inleiding vatte het probleem van de Picanto al grotendeels samen. Dat het zijn naam met een frituursnack deelt helpt ook niet.

Ferrari LaFerrari/ Speciale

We kunnen het niet genoeg zeggen, Ferrari kan veel beter dan dit. De eerst vertaalt zich gewoon als "Ferrari De Ferrari" en die laatste is wederom een term uit het frituurmilieu.

Renault Wind

Spreekt gewoonweg voor zich...

Mini Paceman

Noem hem dan Spaceman of Pacman, de huidige benaming slaat op niets. Zeker niet als je het gaat vertalen: "DeSnelheidWaaropEenPersoon/DierWandeltMan". Meh...

Opel Adam

Een gigantisch kek karretje op de markt zetten om een jong publiek te trekken, maar dan wel voor een - relatief - oubollige naam kiezen. Mensennamen zijn nooit een goed idee voor wagens.

Honda Jazz

Net zoals de Kia Picanto heeft de Honda Jazz wat last van een dulle benaming.

Welke wagens kennen jullie nog met ongelukkig gekozen namen?

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen