Autonieuws: Fun

Gek of geniaal? Deze extra ruitenwisser kleef je op je achterruit

De meeste moderne auto’s die een achterruitenwisser nodig hebben, hebben er ook eentje. Af en toe glipt er echter eens een modelletje door de mazen van het net, zoals de Hyundai Ioniq 5 van voor de facelift. Daar heeft een clevere Zwitser echter iets op gevonden: maak kennis met de GeckoWiper.

Om maar even met een cliché te beginnen: wij Belgen zijn experts in het praktijktesten van auto’s in de regen. Het regent hier namelijk best vaak dus doet je auto dan iets niet helemaal juist, dan duurt het doorgaans niet lang voor je dat door hebt. Bij sommige modellen zijn de ruitenwissers op hun snelste stand bijvoorbeeld net niet snel genoeg of reageert de regensensor met iets te veel vertraging — allemaal gehad — terwijl bij andere exemplaren de automatische dimlichten niet inschakelen bij regenweer — ook irritant. Nog irritanter zijn echter auto’s die geen achterste ruitenwisser hebben maar wel opspattend water op hun achterruit krijgen op de snelweg.

Andere modellen volgen (waarschijnlijk)

Geen nood echter, want daar is nu een oplossing voor. Dit is namelijk de GeckoWiper, de uitvinding van een Zwitser die het beu was om in zijn Hyundai Ioniq 5 als een gesloten bestelwagen te rijden in de regen. Voor zijn facelift beschikte die EV namelijk niet over een achterruitenwisser, dus bouwde de beste man er zelf eentje. Die wisser bevestig je met een zuignap onderaan de achterruit terwijl een krachtige magneet aan de binnenzijde van de ruit zorgt dat de jaloerse passant hem er niet af kan trekken. Een bluetooth-knopje in het interieur activeert het hele boeltje et voilà: je Hyundai Ioniq 5 heeft een achterruitenwisser.

GeckoWiper 🦎: Removable Rear Window Wiper for Hyundai Ioniq 5, now on Kickstarter #ioniq5 #hyundai

Nu had Hyundai dat gebrek inmiddels ook al door, waardoor de Ioniq 5 sinds zijn facelift van eerder dit jaar wél af-fabriek een achterruitenwisser heeft. Dat maakt deze GeckoWiper dus alleen relevant voor exemplaren van voor die facelift maar het blijft gelukkig niet bij enkel die ene Hyundai. De Zwitser heeft namelijk een poll gestart op zijn website om te polsen naar welke andere modellen zo’n extra wisser zouden kunnen gebruiken en zo blijken de Kia EV6 en de Tesla Model Y voorlopig de volgenden te worden waarvoor zo’n GeckoWiper ontwikkeld zal worden. In de tussentijd past dit Ioniq 5-exemplaar misschien ook wel op je Kia of Tesla en daar betaal je dan 369 Zwitserse frank voor, omgerekend 394 euro.

Let wel op wanneer je er eentje bestelt: het gaat voorlopig nog om een campagne op Kickstarter. Wordt er dus niet genoeg geld ingezameld, dan bestaat de kans dat je je wisser nooit ontvangt…

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen