Autonieuws: Fun

Dit kost de properste Audi A2 van AutoScout24

Scherp je taartschep, want de Audi A2 wordt 25 jaar. Bij Audi zelf vierden ze dat alvast door hem te trakteren op een restomod, en ook nog eentje met een zuiver elektrische aandrijflijn. Die kan je echter niet kopen maar op de tweedehandsmarkt zijn er wél A2's te vinden. Wat moet je dan voor de allermooiste over hebben?

We geven het toe: het is niet de eerste keer dat we bij Autofans zo’n Audi A2 overwegen. Even geleden waagde één van onze redactieleden zich al eens aan de alu-Audi maar zeven jaar na datum is het model een nog zeldzamere verschijning geworden. Daardoor stevent de A2 steeds meer op een klassiekerstatus af, in die mate dat Audi hem zelf pas nog trakteerde op een geëlektrificeerde restomod… Dus nu hij nog enigszins betaalbaar is, wat moet een knap exemplaar dan kosten?

Bruikbare (en betaalbare) klassieker

Met die vraag op zak doorplozen we zoekertjessite AutoScout24, al viel er stiekem niet bijster veel door te pluizen. Zo staan er ocharme acht Audi’s A2 te koop in heel België, in uiteenlopende toestanden van verloedering. Zo kost de goedkoopste je amper 600 euro terwijl een ander exemplaar zelfs dik 355.000 kilometers op zijn dieselteller heeft. Wat ons betreft springt er echter toch eentje tussenuit: deze A2 uit het jaar 2000 met een 1.4-liter benzinemotor en een schappelijke 120.000 kilometer ervaring. Bovendien steekt hij in het tijdloos zilver waarin het model destijds gelanceerd werd en de verkoper lijkt niet te liegen: de auto ziet er bijna in nieuwstaat uit.

Image
Audi A2 tweedehands 2024

Je kijkt hier dus zonder twijfel naar een toekomstige klassieker want met zijn koetswerk én basis uit aluminium wordt de vederlichte A2 wel eens de meest innovatieve Audi van de laatste decennia genoemd. Bovendien is die toekomstige klassieker vandaag echter nog perfect bruikbaar. Met zijn zuinige benzinemotor en zijn Euro 3-norm mag hij bijvoorbeeld nog lang de lage-emissiezones binnen, zeker sinds het uitstel van de verstrengingen. De prijs voor dat alles: amper 4.300 euro… Ga ervoor, je hebt onze zegen!

Image
Audi A2 tweedehands 2024

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen