Autonieuws: Officieel

Officieel: Mercedes S 63 AMG Coupé is wolf in schaapskleren

Zomaar middenin de week gooit Mercedes de S 63 AMG coupé de wereld in. Zijn 5,5 liter grote motor moet hem helpen zwemmen en de 585 paarden zorgen er wel voor dat hij op zijn bestemming komt.

Niet anders dan bij de berline is de S 63 AMG Coupé namelijk uitgerust met de forse 5.5l V8 biturbomotor, goed voor 585 pk en maar liefst 900 Nm. 4,3 seconden duurt het vooraleer je vanuit stilstand de 100 km/u bereikt, met 4Matic lukt dat zelfs in 3,9 seconden.

afvallen geblazen

Mercedes en AMG maken zich sterk een gewichtsbesparing van 65 kilogram tegenover de vorige S-klasse Coupé - met name de CL - te kunnen voorleggen. Dat kunnen ze door een aantal modificaties die helpen het gewicht reduceren. Zo werd een lithium-ion batterij geplaatst, komen er lichtere AMG-velgen en werd ook het high performance composiet remsysteem lichter. De voorzijde van de wagen werd vervaardigd uit aluminium.

Vergeleken met de CL 63 AMG krijgt de S 63 AMG Coupé er 31 pk en 100 Nm bij maar verbruikt hij met 10,1 l/100 km toch 0,4 l minder dan zijn voorganger.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen