Autonieuws: Officieel

Officieel: Hennessey Venom F5 Revolution is circuitspeeltje met 1.800+ pk (2023)

Het Texaanse Hennessey heeft een nieuwe versie van zijn hypercar Venom F5 uitgebracht. Waar de 'gewone' versie koning topsnelheid wil worden, is deze Venom F5 Revolution veel meer gericht op circuitgebruik. Ruiken we een nieuw Nürburgringrecord?

Hennessey Performance Engineering, de Texaanse tuner die in 2010 een echte constructeur werd met de Venom GT, heeft sinds 2020 de Venom F5 in het gamma. Deze hypercar wil zich meten met auto's als de Bugatti Chiron en de Koenigsegg Jesko dankzij een 1.842 pk sterke V8 die de F5 in staat moet stellen om een topsnelheid van 500 km/u te halen. Als het de Amerikanen lukt, dan hebben ze de snelste productiewagen ter wereld in handen. Maar de klanten van Hennessey willen meer dan enkel een auto die snel is in rechte lijn: ook in de bochten moet er plezier en prestaties mogelijk zijn, aangezien een circuit gemakkelijker te vinden is dan een kaarsrechte snelweg zonder beperkingen en zonder verkeer.

Lichter en meer downforce

Enter de Hennessey Venom F5 Revolution, het model dat meneer Hennessey zelf omschrijft als de "GT3 RS van de F5". Dat betekent extra groot spoilerwerk voor meer downforce dat ook de topsnelheid beperkt tot slechts 400 km/u. Alleen... heeft de 911 GT3 RS tegenwoordig meer downforce dan de Venom F5 Revolution kan voorleggen: 860 kg bij 285 km/u voor de Porsche tegenover 363 kg bij 300 km/u voor de Hennessey. De aandrijflijn is hetzelfde gebleven: een 6,6 liter-V8 van 1.842 pk en een gerobotiseerde versnellingsbak met 7 verzetten die de achterwielen aandrijft.

Image
Hennessey Venom F5 Revolution

Dankzij extra gewichtsbesparing blijft de massa van de Venom F5 Revolution wel beperkt tot minder dan 1.360 kilo, waarmee het de lichtste F5 is die je kan kopen, ondanks het extra spoilerwerk. De ophanging afgesteld om snellere reacties te geven op het stuur en je kan de dempers zelf instellen voor meer of minder stijfheid. De afstelling van de Venom F5 Revolution zal plaatsvinden op de Nürburgring, waar het model knappe rondetijden zou kunnen neerleggen... "We zijn niet per se op zoek naar het ronderecord, maar we gaan de rondetijden wel vergelijken met de 6 min 35 s van de AMG One", aldus John Hennessey. Er worden 24 exemplaren gebouwd van de Hennessey Venom F5 Revolution, met een prijskaartje van 2,7 miljoen dollar (2,5 miljoen euro).

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen