Hennessey Venom F5 is bliksemsnel (2020)

Supercars zijn al lang niet meer het neusje van de zalm in autoland. De hypercars hebben zich erboven genesteld. Wat dacht je van deze Amerikaanse Hennessey Venom F5, een coupé die flirt met de 500 km/u grens.

Gooi die Google Maps al maar eens open om te kijken waar je die 500 km/u dan wel kan gaan uittesten. In Europa lijkt ons dat alvast geen goed idee. In Amerika of het Midden-Oosten heb je al meer kans om dat getal op je snelheidsmeter te krijgen. Zo'n prestaties vragen natuurlijk ook krachtige specificaties. In 3 seconden sprint een Venom F5 namelijk naar de 100 km/u, in 4,7 seconden rij je van 0 naar 200 km/u. De drijvende kracht voor die cijfers is een 6.6 V8 die net achter de zetels geplaatst werd. Hij levert 1.841 pk en 1.617 Nm.

Daarenboven krijgt de wagen een gewicht van 'maar' 1.360 kilogram, waarvan de V8 alleen al 290 kilogram weegt. Om het gewicht laag te houden maakt Hennessey - dat in het dagelijks leven je Ford F-150 pickup van tuning voorziet - gebruik van een carbonvezel chassis. Ook de carrosserie bestaat uit koolstofvezel.

De looks van de hypercars dezer dagen zijn allemaal gelijkaardig en zijn onderhevig aan de functie. Een dikke geïntegreerde achterspoiler zorgt voor voldoende downforce, daaronder vind je twee stortkokers met daarin vier uitlaatpijpen. Een dikke diffusor maakt het geheel achteraan af. Vooran heeft de Hennessey Venom F5 nog het meest weg van een Ferrari. In het interieur zien we een compact dashboard met slechts een aantal fysieke knoppen en twee schermen. Natuurlijk heb je alleen oog voor de knoppen op het stuurwiel, als je aan 500 km/u over de weg knalt.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws