Autonieuws: Officieel

Nieuwe Tesla Model 3 Long Range biedt véél meer rijbereik voor minder geld (2024)

Tesla heeft een nieuwe versie toegevoegd aan het gamma van zijn Model 3, en dat is er niet zomaar eentje. Maak namelijk kennis met de allereerste Model 3 die over de 700 kilometer rijbereik springt. Dat doet hij met de accu van de Long Range AWD, maar dan met een elektromotortje minder.

Door de jaren heen zijn er flink wat versies geweest van de Tesla Model 3… Meer eigenlijk dan wij hebben kunnen bijhouden. Keek je sinds de facelift echter in de configurator, dan was het aanbod eerder beperkt. Zo kon je kiezen voor een standaardversie met kleinere accu en achterwielaandrijving en aan het andere uiteinde van het spectrum stond de oppermachtige, vierwielaangedreven Performance. Daar tussenin had je dan een Long Range AWD maar nu heeft Tesla een manier gevonden om die een nog Longere Range, te geven.

Efficiënter én goedkoper

Maak namelijk kennis met de Tesla model 3 Long Range-zonder-AWD, en dus zonder extra elektromotor op de vooras. Hoewel Tesla zoals altijd best schaars is met de details, gaan we er dus vanuit dat die dezelfde grote accu krijgt als de Long Range mét vierwielaandrijving. De afwezigheid van die tweede elektromotor laat zich echter voelen, en nog geen klein beetje. Zo snelt de Long Range RWD bijvoorbeeld naar de 100 km/u in 5,2 seconden in de plaats van de 4,4 die de AWD laat optekenen maar daar krijg je zomaar even 73 extra kilometers rijbereik voor in ruil. Dat brengt de Model 3 Long Range RWD op een totaalplaatje van 702 kilometer, het grootste rijbereik ooit in een Model 3!

 

Image
Tesla Model 3 Long Range RWD 2024

Tesla noemt deze nieuwe versie dan ook zonder verpinken zijn meest efficiënte EV ooit met een WLTP-verbruik van amper 12,5 kWh/100 km. Toch hoef je voor die “efficiëntste” en “verst rijdende” Model 3 niet meer te betalen, wel integendeel. Het verwijderen van die voorste elektromotor zorgt namelijk voor een lagere prijs en zo haal je een Model 3 Long Range RWD in huis vanaf 45.970 euro. Precies 5.000 euro minder dan wat je voor een AWD-versie had betaald dus… Niet verkeerd voor een auto met méér range.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen