Autonieuws: Officieel

Nieuwe Mini Cooper Cabrio is nieuwe wijn in oude zakken (+prijzen)

De nieuwe Mini Cabrio is hier! Al lijkt die verrekt hard op zijn voorganger. Daar zit een logische reden achter. Kijk maar even mee...

Het gamma van Mini zit in een complete omwenteling. Zo zijn de voorbije maanden zowat alle modellen opgefrist en kwam er met de Aceman een nieuweling bij in het gamma. De cabrio bleef even buiten schot, maar krijgt met het slechte weer op til nu ook zijn nieuwe generatie. Nu ja, je kan gerust ook spreken over een facelift.

Designerluiheid?

Want net zoals bij de Mini Cooper Hatchback op benzine speelt Mini hier een slim spelletje. Want je kijkt hier naar een 10 jaar oude Mini Cabrio, die duchtig onder het mes ging. Toegegeven, de snuit is helemaal nieuw en loopt meer in tred met die van de Cooper op benzine of elektrokracht, maar de achterkant krijgt niet het nieuwe driehoekige lichtsignatuur van Mini. Reden? De nieuwe lichten van de Cooper vielen niet in de kleine kofferklep van de cabrio te plaatsen.

Image
Mini Cooper Cabrio 2024 Prijs belgie info

Juist ja, dat klinkt inderdaad eerder als luiheid (lees: financiële beperkingen) dan als een designprobleem. Nu goed, een nieuwe invulling van de lichten achteraan probeert dat probleem wat te verhelpen.  En gelukkig is er ook nog het interieur...

Meesterlijke cirkel

Want waar de buitenkant subtiel wordt bijgepunt, oogt het interieur wel lekker fris. Met een gloednieuw stoffen dashboard met indirecte led-verlichting, een fraaie centrale ronde oled-display en een minimalistische aanpak. Wie goed kijkt zal evenwel zien dat de deurpanelen overgenomen zijn uit de vorige generatie. Jep, hier werd serieus wat knip- en plakwerk uitgevoerd.

Image
Mini Cooper Cabrio 2024 Prijs belgie info

Gooi je het stoffen dakje naar beneden (in 18 seconden), dan kunnen vier personen genieten van de buitenlucht. Al is been- en schouderruimte achterin eerder beperkt natuurlijk. Anderzijds, hoeveel compacte cabrio's zijn er momenteel nog op de markt? Juist ja.

Cooper C en Cooper S

Net zoals zijn hatchbackbroeder komt de Cooper Cabrio er initieel in twee smaken. Het gaat dan over de Cooper C met een 163 pk (250 Nm) sterke 2-liter viercilinder turbobenzine en de Cooper S die het vermogen opschroeft naar 204 pk en 300 Nm koppel. Die laatste tikt in 6,9 seconden de honderd aan en zoeft door tot 237 km/u. Net zoals voordien staat er ook een potentere JCW-uitvoering op de planning. Al moeten we daar nog even op wachten.

Image
Mini Cooper Cabrio 2024 Prijs belgie info

Ook op de Cooper E en Cooper SE genaamde elektrische uitvoering moeten we nog even wachten. De Mini Cooper C Cabrio benzine kost je minimaal 36.380 euro. De Cooper S Cabrio start aan 39.900 euro.

Waarom zou je dit leasen? | Mini Countryman E 2024 Getest

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen