Autonieuws: Officieel

Scout Terra: VW's (elektrische) pick-up voor de Amerikaanse markt (2024)

Omdat Volkswagen wat met een lastig imago zit in de Amerika, probeert de constructeur het nu opnieuw onder nieuwe vlag. Die heet Scout en deze Terra is een pick-up die de US of A de toekomst in moet loodsen.

Aardig natuurlijk, zo'n Tesla Cybertruck. Echter, buiten het visueel statement heeft dat ding het gebruiksgemak van een overbejaarde geit. Want de gemiddelde Amerikaan die houdt van een potje offroaden of werken, die zoekt een ruig werkpaard. Scout is hier om die klanten te verleiden.

Stevige basis

De naam mag voor ons niet herkenbaar klinken, maar in de VS is de Scout een cult-offroader uit de jaren 60 (tot 80) die verkocht werd door het ter ziele gegane merk International Harvester. Volkswagen kreeg de rechten in handen, besloot de weinig hippe merknaam buiten te gooien en volop "Scout" in de bloemetjes te zetten. Scout is daardoor een nieuw EV-merk van de Duitse gigant, die vooral op de Amerikaans markt moet gaan focussen op stoere elektrische offroaders en pick-ups.

Image
Scout Terra info belgie

Deze Terra is samen met SUV-broeder Traveler het begin van dat avontuur. Een pick-up met ladderchassis, mechanische differentiëlen, een starre achteras en riante bodemvrijheid van 30 cm. Waardoor Scout meteen duidelijk maakt dat dit geen flauwe EV met een verhoogde ophanging is. Nee, dit is een werkpaard... dat toevallig een elektrische aandrijflijn aan boord heeft.

Absurde prestaties

Die aandrijflijn bestaat uit twee elektromotoren die zorgen voor zo'n 1.300 Nm aan koppel (een exact vermogen is er nog niet). Daardoor mag deze pick-up 4.5 ton slepen, terwijl er vlot 1 ton aan materiaal in de 1,67 meter lange laadbak. Daarenboven zorgt de aandrijflijn er ook voor dat 'ie absurd snel is natuurlijk. De sprint naar de honderd is gepiept in amper 3.5 seconden, terwijl je toch nog zo'n 560 km ver zou moeten geraken op een elektrische lading.

Image
Scout Terra info belgie

Dat Scout de Amerikaanse markt helemaal kent blijkt ook uit de optie om een benzinemotor toe te voegen als range-extender. Daardoor stijgt de totale range naar 800 km en kan je natuurlijk overal bijtanken. Met een prijs die rond de 50.000 euro start is deze Scout Terra een interessant alternatief, al moeten klanten wel wachten tot 2027 voor de eerste leveringen.

 

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen