Autonieuws: Prijs

Dit kost de nieuwe Opel Grandland, ook als EV (2024)

Opel heeft zijn nieuwe Grandland klaar, en heeft ook even becijferd hoeveel ze voor de SUV moeten vragen. Dat levert niet één, niet twee maar zowaar drie antwoorden op want de Grandland komt met de keuze uit een mildhybride, een plug-inhybride en een zuiver elektrische aandrijflijn… Dus wat moet je ervoor over hebben?

Een half jaartje geleden ding het doek van de nieuwe Opel Grandland en die was vertrouwd en verrassend tegelijk. Zo ging de nieuwe Grandland zijn basis alweer delen met de even nieuwe Peugeot 3008, net zoals zijn vorige generatie dus. Die basis is deze keer echter wel van een compleet andere aard want dat STLA Medium-platform laat voor het eerst ook zuiver elektrische aandrijflijnen toe. Daardoor is de Grandland er niet meer enkel met benzine- en plug-inhybride motoren maar is er nu ook een Grandland Electric.

Tussen 3008 en 5008

Die motorisaties zijn nu stuk voor stuk in de Opel-configurator verschenen dus je weet wat dat betekent: tijd voor de prijzen. Zo vind je de Grandland er terug vanaf 36.200 euro en voor dat geld krijgt die een 1.2-liter mildhybride benzinemotor mee, goed voor 136 pk. De 195 pk sterke plug-inhybrideversie moet dan weer 43.950 euro kosten en geeft je daar 85 kilometer elektrisch rijbereik voor in ruil. Is elektrisch rijden echter je hoofddoel, dan kan je voor 46.650 euro een Grandland Electric kopen met 230 pk en een 73 kWh-accu. Daar moet je 523 kilometer rijbereik uit kunnen halen en de GS-versie van 50.950 euro voert dat nog eens op tot 582 kilometer dankzij een 82 kWh-accu.

Image
Opel Grandland prijs 2024

Ook daar blijft het trouwens nog niet bij want later volgt er een versie met maar liefst 97 kWh batterijcapaciteit. Die accu heeft de Peugeot E-3008 inmiddels al en daar is hij goed voor de volle 701 kilometer range. Of de Opel het tot een even groot rijbereik schopt, is nog niet bekend maar voor de andere versies kunnen we alvast even de prijzen vergelijken met de broertjes bij Peugeot. Zo kost de Grandland als mildhybride 3.200 euro meer dan de basis-3008 terwijl de EV het houdt op een meerprijs van 2.450 euro. Het moet echter wel gezegd dat de Grandland de grotere van de twee is: hij kiest zowat het midden tussen de Peugeot 3008 en 5008 en die laatste is dan weer nipt duurder in al zijn versies.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen