Autonieuws: Teaser

Jaguar registreert Q en XQ benaming

Uit een rapport blijkt dat de Britse constructeur Jaguar het patent aanvroeg voor een Q-type en XQ-benaming voor nieuwe modellen. Daarmee lijkt de komst van een Jaguar-SUV alweer een stapje dichter bij te komen.

De komst van een Jaguar-SUV is in principe niet meer dan logisch. Zusterbedrijf Land Rover is al vele decennia de referentie voor off-road en de SUV-markt. Als basis van de Jaguar Q of XQ zou dan ook een Land Rover product schuilen, momenteel wordt er gegokt op de Evoque. Een gigantische SUV zou het niet worden, eerder een compacte crossover en daarvoor zou het Evoque onderstel perfect zijn.

Voor het slagen ervan ligt alles in de handen van de Chinezen. Jaguar/Land Rover verovert momenteel enorm veel marktaandeel in China. Als zij positief staan ten opzichte van zo'n crossover, dan is de komst ervan gegarandeerd. Als dat zo is, dan zal Groot-Brittannië voor het eerst in de geschiedenis van Jaguar niet meer diens grootste afzetmarkt zijn.

Onder de kap zullen de gekende motoren schuilen. Een 2.0 en 2.2 viercilinder en een 3.0 liter diesel. De komst van een eventueel krachtigere crossover is altijd mogelijk met de V8 die ze in huis hebben.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen