Autonieuws: Teaser

Nissan komt dan toch met Toyota GT86-rivaal

Nissan komt dan toch met een rivaal voor de Toyota GT86 en Subaru BRZ. Die zal echter niet meer gebaseerd zijn op de IDx concept die vorig jaar nog hintte naar een heerlijk retroscheurijzer.

Een dikke maand geleden wisten de Japanners nog te vertellen dat ze geen enkel idee hebben hoe ze een betaalbare sportwagen met achterwielaandrijving moesten bouwen. Wij stelden nog voor om het platform van de 370Z te gebruiken, en zo geschiedde... Ongeveer toch.

Geen retro-elementen

Nissan was namelijk even vergeten dat ze een opvolger voor de 370Z aan het bouwen zijn. Die krijgt een gloednieuw platform. Eentje dat ook met gemak onder de productieversie van de IDx kan zitten. Uiterlijk zou er dan evenwel niet meer gekozen worden voor de retrostyling. In de plaats baseert het merk zich op de styling van de Sports Sedan concept die eerder dit jaar voorbijkwam op het autosalon van Detroit.

Onder de kap naar alle waarschijnlijkheid een 2.0-benzine. Denk dan aan zo'n 200 pk om het angstzweet op de motorkap van de Toyota GT86 te toveren. Ten vroegste in 2017 kunnen we hem verwachten.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen