Nissan IDx Concept hint naar Toyota GT86 concurrent

Nissan-idx-Nismo-Freeflow-concept

Op het autosalon van Tokio toont Nissan, behalve de GT-R Nismo, een aantal conceptwagens. De IDx freeflow en IDx Nismo moeten aantonen hoe Nissan en Nismo twee verschillende wagens kunnen bouwen van hetzelfde model. Wij zien er vooral een Toyota GT86 concurrent in.

De styling van beide wagens is op ze'n minst opmerkelijk te noemen. Modernklassiek met linken naar de oer-GT-R en zelfs de Datsun Bluebird rallywagen van uit de jaren 70. Het model van Nismo krijgt daarbovenop nog eens over de top spoilers, carbon en uitlaten aan de zijkant van de wagen.

200 pk, 250 Nm

Afmetingen van de IDx zijn relatief klein. 4,1 meter lang, 1,7 meter breed en 1,3 meter hoog. Toevallig ongeveer dezelfde afmetingen als de Toyota GT86. Nissan heeft geen krachtbron onder de kap geplaatst (het blijft een concept). Nissan zegt wel dat ze de wagen "envisioned" hebben met kleine benzinemotoren tot 1,6 liter groot. Laat die 1.6 nu net toevallig een motor zijn die ook in de Juke Nismo ligt...

Nissan-idx-Nismo-Freeflow-concept

Wat vinden jullie? Een waardige concurrent voor de Toyobaru BRGT86?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Peter Mertens 19:28
afbeelding van Peter Mertens

Geef mij maar de Nismo. Opvallend, maar ni te. Knap en origineel design. Hopelijk bouwen ze deze wagens, en in de prijsklasse van de GT86 en BRZ.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws