Autonieuws: Teaser

"Volkswagen ziet geen toekomst meer in CNG"

De Duitse constructeur Volkswagen gaat niet meer investeren in de ontwikkeling van nieuwe modellen op CNG. In plaats daarvan worden de pijlen gericht op elektrisch rijden. Dat schrijft de Duitse krant *Handelsblatt*.

De Volkswagen-groep is een van de weinige autoconcerns die actief met CNG of aardgas bezig zijn. Niet alleen VW zelf, maar ook stalgenoten Audi, Seat en Skoda hebben heel wat aardgasmodellen in hun catalogus. Die krijgen geen opvolging meer, zo schrijft de Duitse krant Handelsblatt, omdat de verkoop van CNG-modellen te beperkt uitvalt.

Volkswagen investeert liever in elektrisch rijden. “Als we de mobiliteitsshift en de milieudoelstellingen ernstig willen nemen, moeten we wel”, zegt Frank Welsch, die bij Volkswagen verantwoordelijk is voor technische ontwikkelingen. “Alle andere technologieën zijn verspilling van de beperkte duurzame energie”. Verwacht dus ook geen waterstofmodellen bij de Volkswagen-groep in de nabije toekomst. “Alleen Audi is daar in heel beperkte mate mee bezig”, aldus Welsch.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen