Autonieuws: Teaser

Nieuwe McLaren-hypercar heeft een naam: W1 [VIDEO]

McLaren maakt zich klaar voor de lancering van een nieuw icoon. Na de F1 en de P1 is het namelijk tijd voor de derde ‘1’-auto, de nieuwste van een reeks modellen waar de constructeur het toppunt van zijn kunnen in laat zien. Die auto zal door het leven gaan als McLaren W1 en binnen een week krijgen we hem te zien.

Tenzij je een beetje thuis was in de motorsport, zei de naam McLaren je tot een dikke dertig jaar geleden niks. Toen bracht het merk echter zijn eerste straatauto op de markt en dat was er meteen eentje om nooit meer te vergeten. Bij zijn lancering in 1992 was er namelijk niks met een nummerplaat sneller dan een McLaren F1 en 20 jaar nadien gingen de Britten daar nog eens over met alweer zo’n icoon: de P1. Met zijn hybride aandrijflijn kan je die zien als één van de auto’s die het hedendaagse begrip van de ‘hypercar’ hebben gevormd, maar nu is het tijd om dat begrip weer een beetje verder te ontwikkelen.

Schepje bovenop de P1

Binnen een week trekt McLaren namelijk het doek van een gloednieuw topmodel, en dat topmodel heeft ook al een naam. De nieuwkomer zal als ‘W1’ door het leven gaan, waarmee dit dus de derde ‘1’-auto van het merk wordt. Die ‘1’ kleeft McLaren enkel op modellen die zich aan de top bevinden van wat mogelijk is voor een straatauto, zoals de F1 en de P1 dat dus in hun tijd deden. In een korte teaservideo grijpt McLaren dan ook terug naar die twee iconen en plaatst het de W1 in diezelfde rij, zonder er voorlopig veel woorden aan vuil te maken.

The McLaren W1.

Waarom de Britten de letter ‘W’ op hun hypercar kleven is bijvoorbeeld nog niet duidelijk, al hoeven we volgens de geruchten alvast niet te rekenen op iets als een W8- of W12-motor tussen de assen. Zo zou de W1 een speciaal hoor hem ontwikkelde V8 gebruiken voorzien van natuurlijk de nodige elektrificatie. Ga er trouwens maar van uit dat de W1 nog een flink schepje bovenop de prestaties van wijlen de P1 doet en met zijn 916 pk’s was dat al een compleet kanon van een auto. We leren er alles over op 6 oktober, want dan trekt McLaren het doek van zijn W1.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen