Autonieuws: Varia

Trapje hoger: Nissan GT-R Nismo

595 pk en 650 Nm koppel, dat heb je volgens Nismo nodig om de ultieme GT-R te krijgen. De overdreven styling, die krijg je er "gratis" bij.

Dankzij een perslek weten we nu al de cijfertjes (en beelden) van de GT-R Nismo. De huistuner van Nissan haalt 45 extra pk's en 18 Nm aan extra koppel uit de befaamde V6 uit de GT-R. In totaal legt hij nu 595 pk en 650 Nm koppel voor. Of hij hiermee eindelijk de magische grens van "in twee seconden naar de honderd" weet aan te tikken is nog niet geweten. Daarvoor wachten we op een officieel bericht van Nissan.

7:08:69

Niet enkel de motor werd aangepast, ook de ophanging werd herbekeken voor het summum op GT-Riaans vlak. Zo wordt de ophanging stijver en worden er grotere anti-roll bars geïnstalleerd. De dampers kunnen in drie standen worden aangepast genaamd Track, Race en Race Plus. Geen comfort stand meer in de GT-R dus. Deze Nismo meent het dan ook helemaal.

Dat zie je ook aan de ringtijd. Een rondje groene hel legt de GT-R Nismo af in 7:08:69. Totaal onbelangrijk natuurlijk, maar voor de cijferverzamelaars verplichte kost.

Nismo Rood

Een standaard GT-R is al geen stijlvolle verschijning, deze Nismo doet er nog een schepje bovenop. Zwarte bumpers (we gaan er van uit dat dit carbon is) met de typische contrasterende rode kleur. De grille vooraan krijgt wat extra splitters en achteraan wordt er een joekel van een spoiler geplaatst. Allerminst subtiel.

Nu is het wachten op het officiële bericht van Nissan om wat meer plaatjes te kunnen bekijken. En om die 0-100 tijd te weten natuurlijk...

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen