Autonieuws: Varia

Brusselse taxibedrijven kiezen opnieuw elektrisch

Het aandeel elektrische taxi's in onze hoofdstad is nog altijd maar peanuts in het volledige aanbod taxi's, maar sinds vandaag zoemen er weer een twaalftal extra elektrische voertuigen rond. Het gaat om 12 Nissan LEAF's.

De keuze voor een elektrische wagen als taxi is even opmerkelijk als ze logisch is. Zo kan je je vragen stellen bij de radius van deze voertuigen wanneer ze veel korte ritten doen maar evenzeer kan je opgelucht ademhalen als een elektrisch voertuig - en geen dampende diesel - je voorbijrijdt terwijl je naar de Nieuwstraat wandelt.

Voor eigenaar Reza Seyed (5 van zijn 14 taxi's zijn LEAFs) is er nog een andere factor om voor de LEAF te kiezen. "Mijn bestuurders zijn ook veel minder gestresseerd. Ze moeten het ritme van de auto aanhouden om de batterijen optimaal te benutten." Hij is er zelf ook helemaal van overtuigd, "Ik heb de auto's zelf grondig getest alvorens ze te kopen. En het moet gezegd: het leven is veel aangenamer aan boord van de LEAF. De factor die mij overtuigde om de LEAF te kopen, was zijn lage verbruikskost, gevolgd door de absolute bedrijfsstilte van de auto."

Per dag legt een Brusselse LEAF-taxi zowat 450 km af, dat gaat om stadsritten maar ook wordt heen en weer tussen het stadscentrum en de luchthaven van Charleroi gependeld.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen