Autonieuws: Varia

Polestar Cyan gaat deelnemen aan WTCC

Polestar Cyan is al lang het kleine broertje van Volvo niet meer. De performantieafdeling (Polestart) werd overgenomen door Volvo, de raceafdeling (Cyan Racing)gaat nu op wereldvlak racen in de WTCC-series gesteund door Polestar.

Exact 30 jaar nadat Volvo met de 240 turbo het mooie weer maakte in de European Touring Car Championship (ETCC) doet Polestar Cyan de aankondiging dat ze zullen gaan deelnemen aan de wereldwijde versie daarvan. In 2011 reden ze daar al eens in mee, bij wijze van test, om vervolgens twee seizoenen mee te draaien in de Australian V8 Supercars series. In 2016 zullen ze dan deelnemen aan hun eerste échte WTCC-kampioenschap, en daar zouden nog wat jaren moeten aan vastgeknoopt worden.

Voertuig van dienst is een Volvo S60 Polestar TC1 racewagen. Die krijgt een viercilinder turbomotor met 400 pk. Die motor is zelfs gebaseerd op de recentste Volvo Drive-E motor.

Huidig kampioen in het Zweedse Touring Car Kampioenschap Thed Björk, drievoudig kampioen STCC Fredrik Ekblom en meervoudig STCC-racewinnaar Robert Dahlgren zorgen mee voor de ontwikkeling van de wagen in het WTCC-programma. Later wordt bekend gemaakt wie achter het stuur van de nieuwe WTCC-wagens zullen plaatsnemen.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen