Autonieuws: Varia

Een goede autoverzekering, waar let je op?

Een goede autoverzekering is onmisbaar als je een auto koopt. Je wilt er namelijk van verzekerd zijn dat je altijd de juiste verzekering kiest. Juist daarom is het goed om op een aantal zaken te letten.

Je wilt niet alleen een scherpe prijs, maar ook een goede dekking en uitstekende voorwaarden. Om je verder op weg te helpen, geven wij je graag een aantal tips.

Een verplichte basisverzekering voor de auto
Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor iedereen die een auto koopt. Met deze verzekering wordt schade vergoed die jij met je auto toebrengt aan andere personen. Deze WA verzekering is echter een minimale verzekering. Mocht je zelf schade toebrengen aan je auto, dan is dit niet verzekerd. Daarvoor dien je de dekking van de autoverzekering uit te breiden met een Beperkt Casco of Volledig Casco dekking. Met laatstgenoemde verzekering wordt ook schade vergoedt door bijvoorbeeld vandalisme of inbraak.

Welke dekking kies je?
Bij het afsluiten van een verzekering voor je auto, is het raadzaam om jezelf een aantal vragen te stellen. Een belangrijk gegeven is bijvoorbeeld de leeftijd van de auto. Tot de leeftijd van ongeveer 5 jaar is een Volledig Casco dekking of Allrisk verzekering zeker aan te raden. Bij een leeftijd van 6 tot 10 jaar oud, kies je meestal voor een Beperkt Casco dekking. Je kunt de verzekering voor de auto echter uitbreiden met nog meer dekkingen.

Aanvullende verzekeringen voor de auto
Naast deze verzekeringen voor de auto, kun je ook inzittenden meeverzekeren. Dit doe je met een schadeverzekering voor inzittenden of ongevallenverzekering voor inzittenden. Wil je ook juridisch altijd op goede wijze worden bijgestaan in het geval van een verkeersconflict? Maak dan de keuze voor een rechtsbijstandverzekering verkeer.

Een aantrekkelijke prijs
Wil je een betaalbare verzekering voor je auto? Kies dan voor een autoverzekering van De Nederlanden van Nu. Je kiest dan voor een kwalitatieve verzekering voor de auto met goede voorwaarden tegen een scherpe en aantrekkelijke prijs. Daarmee bespaar je altijd op een verzekering en ben je toch verzekerd van een uitstekende service in het geval van schade.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen