Autonieuws: Varia

Nieuwe McLaren 750S valt al wat meer op dankzij unieke Spectrum-lak (2023)

Een McLaren ziet er altijd een beetje uit als een McLaren, ongeacht of je nu een acht jaar oude 570S of net een nagelnieuwe 750S op je oprit staan hebt. Om er dus echt tussenuit te springen, moet je goed nadenken over de kleur die je kiest… Of je kiest gewoon de nieuwe ‘Spectrum’-lak, en dan krijg je zeven kleuren.

Een paar maanden geleden ging bij McLaren het doek van de nieuwe 750S, en indien je die alweer vergeten was nemen we je dat niet kwalijk. Onderhuids veranderde er namelijk wel het één en ander ten opzichte van voorganger 720S — zoals een vermogensboost naar 750 pk — maar van buitenaf moet je zowat provinciaal kampioen Zoek-de-Verschillen zijn om de twee uit elkaar te kunnen houden. Stoort je dat wanneer je net dik 300.000 euro aan een auto hebt uitgegeven? Doe er dan nog een schepje bovenop en bestel hem op z’n minst in een kleur die je niet op de 720S had kunnen krijgen.

In blauw, oranje of grijs

McLaren Special Operations heeft namelijk zijn nieuwste personalisatie-optie voor de 750S voorgesteld, en die tilt het concept van de contrasterende laklaag tot een ander niveau. Ze noemen deze afwerking ‘Spectrum Theme’ en hij bestaat eigenlijk uit zeven verschillende tintjes die met de hand worden aangebracht op je auto. De eerste vijf onderscheiden zich met een duidelijke lijn terwijl de donkerste twee kleuren naadloos met elkaar geblend worden achteraan de 750S. Daarbij letten de schilders natuurlijk op alle details, van de richting van de paneelranden tot zelfs de hoek waarin de schaardeuren openen. Het resultaat moet volgens McLaren een gevoel van snelheid en acceleratie overbrengen, zelfs wanneer je trotse bezit gewoon stilstaat.

Image
McLaren 750S Spectrum Blue 2023

Om die woorden kracht bij te zetten, is McLaren zo vriendelijk geweest om een paar knappe beelden van de ‘Spectrum’-lak mee te geven. Daarop zien we om precies te zijn ‘Spectrum Blue’ aan het werk, dat in zeven trapjes overgaat in McLarens ‘Metallic Aurora Blue’. Alle kleuren daartussen werden echter specifiek gemixt door de Special Operations-afdeling, dus die kan je niet los bestellen op een ander model van het merk. Naast deze blauwe variant zal McLaren trouwens ook nog een ‘Spectrum Orange’ en een Spectrum Grey’ als alternatieven aanbieden. Wat je ervoor over moet hebben, weten we op dit moment nog niet.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen