Autonieuws: Varia

Bugatti Bolide ziet er minstens even stoer uit zonder plaatwerk

Kan je iets als een Bugatti Bolide bemachtigen, dan heb je wel echt iets bijzonders in handen… Al kan het je misschien storen dat er nog 39 identieke auto’s zullen rondrijden. Wil je dus toch dat jouw exemplaar er uniek uitziet, dan kan je overwegen om de complete carrosserie eraf te halen. Dit monster is namelijk wat je dan krijgt…

We weten het: de Bugatti Bolide is al lang uitverkocht maar toch schopt de exclusieve circuitwagen het nog eens tot op onze nieuwspagina. Dat dankt hij deze keer niet aan zijn imposante vermogen van 1.600 pk uit een W16-motor, noch aan zijn bizar scherpe koetswerk. Nee, deze keer krijgen we te zien wat er onder dat koetswerk schuilt.

Mad Max-Bugatti

Bugatti is namelijk begonnen met het testwerk voor de Bolide, en daarbij brengen ze de auto in beeld op een wel heel bijzondere manier. Zo werd het circuitmonster ontdaan van al zijn plaatwerk, en het enige dat dan overblijft is de aandrijflijn en een Mad Max-waardig skelet uit koolstofvezel. Dat is dan wel een uitzonderlijk stevig skelet, want Bugatti geeft mee dat de A-stijlen naast de hier afwezige voorruit een impact kunnen weerstaan die het equivalent uitoefent van 7,5 ton gewicht. Bij de B-stijlen verder naar achter is dat zelfs 12 ton, en de achterpartij houdt stand tegen 6 ton duwkracht. Ondanks de afwezigheid van een carrosserie klinkt dit bizarre ding dus als een verrassend veilige plek om te zitten wanneer het tot een botsing komt.

Image
Bugatti Bolide chassis 2023

Hoe gaaf het er ook mag uitzien, het is natuurlijk niet de bedoeling om er op deze manier mee rond te rijden. Sterker nog: zelfs met een volledig aangeklede Bolide zal je niet op de openbare weg gezien mogen worden. Deze Bugatti is namelijk enkel geschikt voor het circuit, en daar hebben bovenstaande cijfers alles mee te maken. Zo moest de supercar een typegoedkeuring krijgen om deel te mogen nemen aan officiële races, en om die tests te kunnen uitvoeren moest al het plaatwerk ervan af.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen