Autonieuws: Varia

Zucht: Tesla Roadster (nogmaals) uitgesteld

De ondertussen al zeven jaar geleden voorgesteld Tesla Roadster is nogmaals uitgesteld. Ceo Elon Musk wil zich eerst focussen op auto's die een belangrijke impact zullen hebben op de wereld. Zoals de pas voorgestelde Cybercab die volstrekt autonoom kan rijden.

Slecht nieuws voor reservatiehouders van de Tesla Roadster, want de strakgelijnde coupé van het Amerikaanse EV-merk is wederom in de koelkast gezet. In 2017 kregen we de Roadster voor het eerst te zien met een commercialisatie in 2020. Dat gebeurt echter niet, maar reservatiehouders werd beloofd dat 2024 hét jaar van de Roadster zou worden. Newsflash: dat is het dus niet.

Cyber-trop?

Waarom Tesla niet gewoon het ding in productie neemt? Zonder twijfel ligt dat voor een groot deel aan de koppigheid van opperbaas Elon. Zo stak hij enerzijds extreem veel tijd en energie van het bedrijf in de Cybertruck - die eerder matig werd ontvangen - en heeft hij nu compleet zijn focus verlegd op de zelfrijdende auto. Die Cybercab genaamde hatchback werd zopas nog onthuld en zou tegen 2027 het levenslicht moeten zien. Volgens Musk moet je voor die tijd geen Roadster verwachten.

Image
Tesla roadster delayed 2024

Zeggen we het even in Elon Musk zijn woorden, dan is de Roadster niet de "icing on the cake", maar wel de "cherry on the icing on the cake". De Roadster pronkte in 2017 met 1.000 pk uit zijn vier elektromotoren. Een cijfer dat ondertussen al werd ingehaald door de Plaid-varianten van de Model S en Model X. Waardoor er zonder twijfel nog straffere prestaties moeten tevoorschijn worden getoverd eenmaal de auto in productie gaat. Eenmaal...

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen