Rijtest

Rijtest: Mercedes X 250 d 4MATIC (2018)

Kan de meest atypische Mercedes zich toch bewijzen als een ware *ster* of valt deze pick-up toch door de mand? We beantwoorden die vraag terwijl we de modder vantussen onze laarzen peuteren.

Denk je aan een pick-up dan denk je al snel aan de grijze import waar je een dikke Amerikaan kan vinden zoals een Dodge Ram. Liever niets Amerikaans? Dan kan je wel terecht aan de andere kant van de wereld in Azië. Bij Nissan kan je langs gaan voor een Navara, een Ssangyong Musso of bij Isuzu voor een D-Max. Wil je iets uit Europa? Ach, dat wordt iets lastiger maar Renault kan je een Alaskan verkopen en Volkswagen staat te springen om je een Amarok te verpatsen. Mercedes biedt je nu ook een X-Klasse aan. Die nemen we vandaag mee voor een rondje offroad.

Stevige brok

De Mercedes-Benz X-Klasse is, zoals elke andere pick-up, een massieve brok automobiel. Hetgeen dat direct opvalt is de grondspeling, waar je met het grootste gemak de diepste putten van de Belgische wegen met kan bedwingen. Naast de vaste wegen kan hij ook heel aardig overweg met de onverharde stukken.

Image
2018_mercedes-benz_x250d

Nog sparen?

Met een vanaf prijs van 37.437 euro kan je bij Mercedes al een behoorlijk uitgeruste X-Klasse gaan ophalen. Ons model heeft de iets zwaardere motor, is uitgerust met onder andere de automatische versnellingsbak en 360 gradencamera waardoor de prijs op ongeveer 54.463 euro uitkomt, ínclusief BTW. Wil je nog wat meer, dan rijdt er tegenwoordig ook een X-Klasse X 350 d met V6 diesel rond. Kijken we naar een Nissan Navara dan ben je op zijn minst 36.185 euro kwijt en bij Ford starten ze rond 35.000 euro voor een nieuwe Ranger. Al bij al zitten de prijzen best goed bij elkaar.

Image
2018_mercedes-benz_x250d

Conclusie

Voor een eerste poging is deze Mercedes-Benz X 250 d zeker dik in orde. Er zijn nog wel enkele punten waar ze op kunnen verbeteren, maar Mercedes heeft nu alvast een voet tussen de deur. Zelf zijn we positief verrast wat deze wagen, pick-up, allemaal kan voorschotelen. Al bij al heeft de X-Klasse het in zich om de beheerder van het bedrijfswagenpark ook te laten overstappen op Mercedes, want dat is uiteindelijk de bedoeling van deze Duitse pick-up met Japanse roots.

Specificaties

Vermogen190 pk
Overbrenging7-bak automaat
Aandrijvingvierwiel
Gewicht2 234 kg
Topsnelheid176 km/u
Prijs testwagen€ 54 463
Prijs basismodel€ 37 437
0 tot 100 km/u11.80 sec
Gemiddeld testverbruik9.30L/100km
CO2-uitstoot209 g/km
Rijtaks128

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen