Baas boven modder: Mercedes X-Klasse 350d (2018)

mercedes-x-350d-v6-2018_02

Van bij de lancering beloofde Mercedes 'm al, nu is hij er ook; de Mercedes X-Klasse met V6 aan boord. 258 pk en 550 Nm sterk, klaar om de Volkswagen Amarok V6 van de baan te rijden.

Van bij de lancering deed Mercedes' eerste pick-up het met een 2.3-liter viercilinder turbodiesel van bij Nissan. Niets mis met dat blok maar klanten die een Mercedes kopen willen misschien wel een meer imposante V6 onder de kap. Ook al is deze X-Klasse in essentie nog steeds een verbouwde Nissan Navara. Mercedes vond de plaats voor haar gekende 3-liter V6 diesel (nee, niet in het laadbed), waardoor de X-Klasse weer een stukje meer prestige krijgt.

mercedes-x-350d-v6-2018

Cijfers dan? Het merk met de ster spreekt van 258 pk en 550 Nm vanaf 1.400 tpm. Zestig procent van die kracht gaat standaard naar de achterwielen, indien nodig kan het systeem spelen met het vermogen. Een 7-trapsautomaat is standaard waarmee de X 350d naar de honderd snelt in 7,9 seconden. Heus niet slecht voor een pick-up. Verder neemt deze versie alle ruige snufjes van de gewone X-Klasse over. Denk dan aan een low-range versnelling, differentieel dat je vanachter kan blokkeren, bodemvrijheid van 222 milimeter en een aanloophoek van 45 graden.

mercedes-x-350d-v6-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Waxweazel 13:59
afbeelding van Waxweazel

Is dit effectief een Mercedes blok ? Of is dit niet stiekem een Renault/Nissan blok (origineel of aangepast) ?

Yvesw 14:10
afbeelding van Yvesw

Wax: Blok is van Mercedes zelf (ben het speciaal voor jou nog even gaan navragen bij Mercedes).

Waxweazel 08:42
afbeelding van Waxweazel

Dan ben ik benieuwd wat Renault en Nissan gaan doen met hun 3.0dCi blok.

jre 12:18
afbeelding van jre

Infiniti gebruikt dit de dCi waarschijnlijk nog?

Ik vermoed dat het een en ander te maken kan hebben met de keuze van Mercedes om hun zeventrapsautomaat te installeren. Het was misschien makkelijker om heel de aandrijflijn in de X-klasse te lepelen dan om een nieuwe sturing te maken voor de combinatie dCi en Mercedes-automaat.

Uw reactie