Officieel: Mercedes X-Klasse is luxe pickup (2017)

mercedes-x-class-2

Een pickup, dat hadden ze nog niet in het gamma. Zo'n G-Klasse 6X6 is amper een pickup te noemen. Nee, dan komt deze X-Klasse niks te vroeg.

Het pickup-segment is aan het boomen, mocht je het nog niet gemerkt hebben. Niet alleen omdat ze bij ons fiscaal voordeliger kunnen zijn dan een break met evenveel zitplaatsen, ook in andere landen komt er meer vraag naar werkpaarden. Dat hebben ze ook bij Mercedes gemerkt maar omdat pickups niet hun core business zijn, zijn ze gaan aankloppen bij Nissan om de basis voor de X-Klasse te leveren. De wagen meet 5,34 meter lang en heeft 20,2 cm bodemspeling.

Mercedes gooit een eigen sausje over de pickup, al is het bij momenten moeilijk te zien waar de ontwerpers invloed hebben gehad op het originele design. De X-Klasse komt er in drie versies; de ruige 'Pure', de 'Progressive' voor het comfort en de 'Power' voor de combinatie tussen comfort en lifestyle. Geen Avantgarde-reeks hier dus.

Onder de kap vinden we de 2.3 viercilinder van Nissan met 163 pk en 190 pk. Maar Mercedes wilde er ook graag V6 diesels bij, dus komt er volgend jaar ook een 258 pk sterke zescilinder bij. De Benz krijgt een multilink achteras met een starre zone en wordt met schroefveren uitgerust. Wie dat wenst kan de achterbumper weglaten, zodat de laadklep onder een hoek van 180 graden opent.

Mercedes rust ook deze pickup met allerlei veiligheidssystemen, zoals Active Brake Assist, Lane Keeping Assist, Trailer Stability Assist. Volg je nog? Dan is er ook Traffic Sign Assist om het rijtje compleet te maken.

Mercedes gaat de X-Klasse in verschillende fabrieken produceren. De Europese versie rolt van de band in Barcelona, naast de Nissan Navara. In Duitsland gaat de wagen alvast 37.294 euro kosten, inclusief 19 procent belasting. Voor België is ons nog geen prijs bekend.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Domme vragen bestaan niet 12:57
afbeelding van Domme vragen bestaan niet

Jammer dat bij artikels over steeds meer gekloonde wagens er bijna nooit argumenten worden aangehaald om de kloon te kopen i.p.v. het originele.
Waarom zou men bijvoorbeeld deze Mercedes of een Renault Alaskan verkiezen boven de originele Nissan? (het logo terzijde gelaten)

Wim 18:58
afbeelding van Wim

Er zijn zoveel redenen waarom, ook veel onmeetbare redenen zoals de relatie met je garagist. Mercedes verkoopt bestelwagens bij de vleet, waarom zou je dan bij een ander merk je pick-up gaan halen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws