Koenigsegg belooft extra veel pk's op Geneve met de Agera RS

koenigsegg_reveal_geneva

Vorig jaar werd hij al een keer gespot tijdens testen op de Nordschleife, maar Koenigsegg laat nu ook officiëel weten de Agera RS mee te brengen naar het salon van Genève. Aan vermogen geen gebrek met andere woorden.

Koenigsegg gaat de Agera RS loslaten tijdens het salon van Geneve. Er worden maar weinig details vrijgegeven, maar het zou kunnen gaan over een absolute top-uitvoering van de Agera R. Dit zou ineens de mysterieuze Agera R "development car" kunnen verklaren die vorige jaar op de Nordschleife nog in de vangrail ging.

We verwachten dus meer vermogen dan de "gewone" Agera R en dat wil zeggen dat er vermogens verwacht worden die de 1.100 pk en 1.200 nm koppel van die laatstgenoemde gaan overstijgen.

Even ter info, de Agera R doet 2,9 seconden over de sprint naar 100 km/u, 7,5 seconden voor de 200 km/u en zet de klok net niet op 400 km/u als je recht stuk lang genoeg is hiervoor.

Dat belooft.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Vale46 09:58
afbeelding van Vale46

Madness...
Die Koenigsegg moet wel een heel goede TC hebben om deftige 0-100 en 0-200 tijden neer te zetten, zeker omdat het een turbo-motor is!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws