Honda toont NSX Concept opnieuw op 4 augustus

honda-acura-nsx-prototype-testing

Honda, in de vorm van hun Amerikaanse dochter Acura, zal op 4 augustus het NSX-prototype laten zien aan het publiek van de Indy 200 in Mid-Ohio. Nadien zal de concept car ook elders te zien zijn.

Honda wil een maximum aan publiciteit halen uit de NSX concept. Daarom dweilen ze er verschillende grote evenementen mee af, zodat het publiek kan zien welk een fantastische machine ze aan het bouwen zijn. Dat je hem best niet vergelijkt met het V6-icoon van bijna 25 jaar geleden is nu wel duidelijk. Acura wil de NSX gaan bouwen in Ohio, daar werd ook een heel groot stuk van het onderzoek voor de hybride aandrijving verricht.

Verwacht de NSX nog niet dadelijk in productie, eerst moeten nog heel wat preproductie-testen worden uitgevoerd op het prototype. Tegen 2015 zou de NSX dan eindelijk gelanceerd worden. Hij krijgt dan een V6-middenmotor, gecombineerd met drie elektrische motoren. Daardoor verkrijgt Honda vierwielaandrijving. De wagen zal verkrijgbaar zijn met versnellingsbak met dubbele koppeling.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws