Mini Clubman Concept trekt streep onder geschiedenis

mini-clubman-concept-geneva

Bij Mini dragen ze al sinds de heropstart het DNA van de modellen uit de jaren '70 onder hun carrosserie. Toch werd het gamma gevoelig uitgebreid sinds de eerste Mini Hatch en nadat die al groeide, lijkt ook de Clubman niet meer dan een naam voor een vijf - excuseer - zesdeursmodel te worden.

De twee hippe deurtjes achteraan blijven dan wel behouden op de concept car, de wagen zelf verloor de suicide door op de zijkant en kreeg in twee volwaardige deuren in de plaats. Dat maakt van deze Clubman eigenlijk een zesdeurs Mini, benieuwd hoeveel er dat bij de volgende generatie zullen zijn.

extra plaats

De twee conventionele deuren kwamen er natuurlijk niet zomaar, ze dienen om het comfort bij het instappen en het gebruiksgemak te verhogen. De achterste inzittenden profiteren niet alleen van de twee grotere deuren, over het algemeen werd de Clubman 26 cm langer en 17 cm breder. Daardoor werd meer beenruimte gecreëerd voor de achterste passagiers, tegenwoordig passen ze ook met drie op de achterbank. Opvallend is het grote ronde scherm op de middenconsole, maar had je het beklede pookje ook opgemerkt?

mini-clubman-concept-geneva

afschuwelijke achterlichten

Omdat het over een concept car gaat, heeft Mini nog geen informatie vrijgegeven over de motoren. We verwachten echter dat het aanbod niet veel zal afwijken van wat Mini aanbiedt in de nieuwe Hatch. De concept car staat te blinken in Genève, de productievariant komt er tegen het einde van het jaar aan. Dat geeft Mini nog wat tijd om iets aan die afschuwelijke achterlichten te doen.

mini-clubman-concept-geneva

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Benoche 14:24
afbeelding van Benoche

De achterlichten zijn inderdaad spuuglelijk MAAR... De auto ziet er niet meer uit als een lijkwagen voor kinderen, wat hééél positief is

STxN 15:16
afbeelding van STxN

Dubbele uitlaat centraal achteraan ipv één in de richting van elke zijkant. Da's ook jammer :(

Bram 16:30
afbeelding van Bram

Ik hoop dat ze die achterlichten verkleinen, verticaal draaien en terug een plaats geven aan de zijkant. En met een lengte van 4m20 kunnen ze misschien de naam Mini Maxi in overweging nemen, want met die 4 deuren aan de zijkant is de link met het origineel al wat verder te zoeken dan met het vorige model :)

patrick 22:26
afbeelding van patrick

Wat vinden jullie zoooo lelijk aan die achterlichten???ik vind het een fantastis tof bakske en zal er mij waarschijnlijk eentje aanschaffen(als de prijs niet die van een cla shooting break van Mercedes overschrijd)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws