Geen mop: Volkswagen V.MO is elektrische "vliegende auto" voor 4

Volkswagen V.MO info vliegende auto

Geloof het of niet maar dé revolutie voor automerken valt niet meer op de weg maar wel... in de lucht te vinden! Volkswagen dingt met haar V.MO nu mee naar stukje van het luchtruim. Die V.MO is een gigantische elektrische drone voor vier passagiers en bagage die uiteindelijk zo'n 200 km ver moet geraken. Brussel - Amsterdam in vogelvlucht? The future is now.

Zowel Hyundai, Rolls-Royce en Suzuki hebben tegenwoordig een interne divisie die zich bezig moet houden met het ontwikkelen van een "vliegende auto". Al blijft het daar niet bij, want ook Volkswagen wil zich gaan mengen in het luchtruim. Het eerste prototype van VW's hard labeur werd in China voorgesteld en heet de V.MO, of iets spannender: de Flying Tiger.

eVTOL

De Flying Tiger is alvast een zogenaamde eVTOL geworden, een eletric Vertical Take-Off and Landing-machine. Of anders gezegd: een "vliegtuig" dat geen landingsbaan nodig heeft om op te kunnen stijgen of landen. Nog concreter is de V.MO een uit de kluiten gewassen elektrische drone met een lengte van 11.2 meter en een vleugelbreedte van 10.6 meter. Hoewel dus de lengte van vier Polo's zou deze V.MO niet meteen voor extra file moeten gaan zorgen. Want dankzij de tien motoren moet deze V.MO het in de lucht gaan zoeken.

Volkswagen V.MO info vliegende auto

Laat ons er niet flauw over doen: uiteraard is dit momenteel nog een prototype. De eerste geavanceerde tests zouden pas gaan plaats vinden in het najaar van 2023. Al loopt VW daarmee niet hopeloos achter, want Rolls-Royce en Hyundai zeggen dat ze ten vroegste in 2025 pas met en vliegende auto zullen komen (nee, we maken echt geen mop). Uiteindelijk wil Volkswagen met deze V.MO een autonome mobiliteitsoplossing aanbieden voor maximaal vier personen en bagage met een range van maximaal 200 kilometer. De toekomst van de autonome auto... kan wel eens in de lucht gevonden worden.

Volkswagen V.MO info vliegende auto

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws