Kiezen maar: BMW X6 VS Mercedes Concept Coupé SUV

Mercedes heeft eindelijk een antwoord gegeven op het succes van de BMW X6. In de vorm van een concept toont het merk uit Stuttgart de Concept Coupé SUV. Hoe groot zijn de verschillen tussen beiden containers eigenlijk?

Audi en Mercedes kijken al jarenlang met groene jaloezie naar de niet zo groene BMW X6. Mercedes hoopt nu eindelijk een graantje mee te kunnen pikken van het succes van het SAC-segment (Sports Activity Coupé). Op het autosalon van Beijing toont het merk met de ster hun versie van de X6, de Concept Coupé SUV. De gelijkenissen zijn daarbij uitermate treffend. Misschien wel iets te treffend, waardoor Mercedes door sommigen beschuldigd wordt van Chinees-kopieergedrag (dan zitten ze alleszins al op het juiste autosalon).

Segmentlooks

Lijken beide wagens echt zo hard op elkaar? Of is het gewoon eigen aan het segment. Net zoals een BMW 4 Reeks Gran Coupé en een Audi A5 Sportback ook best veel van elkaar weg hebben en de Citroën C8 en Renault Espace ook twee op elkaar gelijkende sloepen zijn. Aan jullie om een oordeel te vellen:

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:02
afbeelding van Techno Patat

Die dat het meest geld waard is, om zo snel mogelijk te verkopen en iets anders te kopen :P! Hoewel de X6 wat went blijft het de lelijkste kont in jaren! Dat is bij de MB iets minder slecht, maar de neus had ik dan weer liever anders gezien!

Nee jong, ik pas voor beiden...

Carlos 19:57
afbeelding van Carlos

Ik krijg het er niet warm van ^^.

Techno Patat 21:27
afbeelding van Techno Patat

*Gooit de benzine tank van de X6 op de brandende Concept Coupé SUV*

Beter zo Carloske :P?

Carlos 21:44
afbeelding van Carlos

Sounds 'the bom' ^^

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws