Werkt Dyson aan elektrische auto?

dyson-car

Moeten we een stuk uit het Britse National Infrastructure Delivery Plan geloven, dan krijgt stofzuigfabrikant Dyson overheidssteun voor de ontwikkeling van een elektrische auto. Hopelijk zuigt 'ie niet zo hard als de Dyson V6 Total Clean.

De hype van het moment; technologiebedrijven die ook auto's bouwen. Hoewel het tot voordien vooral over technologiebedrijven ging die iets deden met multimedia, computers en telefoons lijkt het er nu op dat Dyson zich in de strijd gaat mengen. Je weet wel, het Britse bedrijf achter de stofzuiger met 'cycloon-technologie'. Het nieuws werd gespot door Britse media die zich verdiepten in het National Infrastructure Delivery Plan. Een project van de overheid van 220 miljoen euro dat de toekomst moet schetsen voor de Britse economie.

Daarin valt volgende paragraaf te lezen:
"The government is funding Dyson to develop a new battery electric vehicle at their headquarters in Malmesbury, Wiltshire. This will secure £174m of investment in the area, creating over 500 jobs, mostly in engineering."

Je moet geen diepgaande kennis van de Engelse taal hebben om hier uit te halen dat Dyson werk wilt maken van een elektrisch voertuig. Dat het daarom een automobiel 'pur sang' is valt er niet uit te halen. Wie weet gaat het wel gewoon over een elektrische zitstofzuiger...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws