Stoere softroader: Mercedes Gla Concept

Mercedes GLA Concept

Update: Een nieuw setje foto's is opgedoken op het internet
Mercedes neemt een conceptmodel van de GLA mee naar de Shanghai Auto Show. Teasen doen ze alvast op hun Facebookpagina met een conceptschets.

Hoewel de GLA al enkele keren in het wild is gespot gaat Mercedes toch nog eerst een conceptmodel voorstellen. De concurrent van de BMW X1 en Audi Q3 toont een opgepompte A-klasse snoet met wat stevigere details. Zo zien we een onderkant die wat weg heeft van de nieuwe ML. Mercedes hoopt dat dit een succesmodel wordt dat hun streven naar grootste constructeur van de Duitse drie kracht bij zet.

Update
De crossover is 4,38 meter lang en net geen twee meter breed (1,97m). Voor deze conceptwagen werd de motor uit de A250 gestolen met 211 pk gelinkt aan een 7G-DCT en 4Matic aandrijving.

Het productiemodel zal uiteindelijk de motoren delen van de A-klasse. Denk aan een GLA 180 (met 122 pk), een GLA 200 (met 156 pk) en een GLA 250 (met 211 pk). De dieselaars kiezen voor de GLA 220 CDI met 170 pk. Het AMG sausje zal ook worden gegoten over de GLA. Hier is hij nog een concept, het productiemodel neemt Mercedes in september mee naar het autosalon van Frankfurt.

Mercedes GLA Concept
Mercedes GLA Concept
Mercedes GLA Concept

Wat vinden jullie van de GLA Concept? Een knappe concurrent voor de BMW X1 & Audi Q3? Of toch maar niet...

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Carlos 19:36
afbeelding van Carlos

Ik blijf er bij! GAT lelijk!

Yvesw 19:47
afbeelding van Yvesw

Ik vind het een knap ding. Op voorwaarde dat hij zo in productie zal gaan. Maar bon, we weten allemaal dat dat niet zo gaat zijn...

B4 22:21
afbeelding van B4

Wie had 20 jaar geleden verwacht dat Mercedes met zoiets vandaag op de markt zou komen?

Yvesw 09:39
afbeelding van Yvesw

Goh, exact 20 jaar geleden was Mercedes wel luidop aan het denken om de G-klasse te vervangen met iets anders. Na een korte samenwerking met Mitsubishi (om een SUV te bouwen gebaseerd op de Pajero) ging Mercedes toch zijn eigen weg. Uiteindelijk is daar pas in 1998 de ML-klasse uit gekomen. Ook een heel "on-Mercedes" voertuig.

Vanaf toen is Mercedes voor mij een merk geweest dat vernieuwend kon zijn als het dat wou (ik was helemaal weg van de ML's die werden voorgesteld in Jurassic Park ;-) ). Spijtig doen ze dat iets te weinig. Na het succes van de ML (BMW X5 kwam er pas in 2000 en werd in ijltempo gemaakt om de ML te beconcurreren) hebben ze dat trucje op 15 jaar tijd nog maar twee keer herhaalt. Met de CLS en de nieuwe A-klasse.

Geen idee wat dit allemaal nog met jouw reactie heeft te maken, maar het moest van mijn hart :-p Ik geloof in Mercedes. Al moeten ze hun trage olietanker van een marketingsmachine vervangen door een flitsende speedboot zoals BMW & Audi er één hebben.
En oja, gelukkig is de G-klasse blijven bestaan :-)

Mesoerrie 19:43
afbeelding van Mesoerrie

vergeleken met de X1 en Q3 is dit veruit de knapste, maar das ook niet moeilijk.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws