Opel Insignia Country Tourer bindt strijd aan met Volkswagen Passat Alltrack

Opel Insignia Country Tourer bindt strijd aan met Volkswagen Passat Alltrack

Dat Opel met een verhoogde versie van de Insignia bezig was, wisten we al langer. Nu heeft de wagen ook een naam en een gezicht. De Insignia Country Tourer is geboren.

Concurrentie voor de Insignia Country Tourer is makkelijk te vinden. Volkswagen heeft sinds een tijdje de Passat Alltrack volgens hetzelfde concept rondrijden en met een beetje goede wil kan je de Peugeot 508 RXH en Audi A4 Allroad ook tot zijn concurrenten rekenen. Opel zorgt er met Haldex-vierwielaandrijving alvast voor dat de Insignia Country Tourer ook offroad zijn mannetje kan staan. Daarvoor werd de carrosserie ook 20 mm hoger geplaatst en zijn er zwarte kunststoffen beschermelementen rondom. Een elektronische sper op de achteras maakt de offroadroeping compleet. Verder heeft de Insignia Country Tourer ook recht op de gefacelifte snoet en kont van de Insignia.

Opel Insignia Country Tourer bindt strijd aan met Volkswagen Passat Alltrack

Opel wil hogerop met deze Insignia Country Tourer en geeft hem enkel topmotoren mee. Zo is er de 2.0 CDTI met 163 pk of de 2.0 CDTI BiTurbo met 195 pk. Voor de benzineliefhebbers is er enkel de dikke 2.0 SIDI turbomotor met 250 pk. De Opel Insignia Country Tourer wordt voorgesteld op de IAA in Frankfurt, die vindt in september plaats.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 12:55
afbeelding van Wim

zeker niet mis

Pieter A. 16:19
afbeelding van Pieter A.

Ik ben fan, al ben ik dat sowieso van de Insignia.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws