Ruige kleine: Opel Adam Rocks

opel-adam-rocks-2014

In Genève zal Opel de productieversie van de Adam Rocks voorstellen. Het gaat om een nichemodel in een hippe markt en deze Rocks kent voorlopig weinig concurrentie, tenzij je de CrossPolo daaronder rekent.

Precies een jaar nadat Opel de Adam Rocks concept car voorstelde in Genève, laten ze daar de productieversie zien. De grote lijnen bleven ongewijzigd, dat wil zeggen dat Opel nog steeds kiest voor een ruige offroadlook en een open dak. De Adam Rocks staat 15 mm hoger op zijn poten dan de gewone Adam. Hij wordt verder uitgerust met zwarte kunststof onderdelen die de carrosserie beschermen bij ruiger werk, al zal je dat naar ons idee maar weinig tegenkomen in je stadswagen.

opel-adam-rocks-2014

Aangezien een 15 inch velg wat klein zou ogen in deze stoere kleine, kozen ze bij Opel voor velgen in 17 of 18 inch-maat. Het dak doet er overigens 5 seconden over om open te schuiven tot aan de C-stijl. Opel geeft het cabriodak verder de naam Swing Top, je kan het bestellen in zwart en donker- of lichtbruin. En nu we toch kleuren aanhalen, de kleur 'Goldbusters' is er eentje die speciaal voor de Adam Rocks werd ontwikkeld.

opel-adam-rocks-2014

nog een première

Opel combineert twee premières, want de Adam Rocks krijgt van bij het begin de 1.0 EcoTec driecilinder turbomotor onder de kap. Keuze is er tussen 90 of 115 pk. Ook de 1.2 (70 pk) en 1.4 (100 pk) worden beschikbaar op de Adam Rocks.

opel-adam-rocks-2014

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
annemie 16:38
afbeelding van annemie

En hoeveel kost het beestje?

Uw reactie