Hyundai i40 krijgt nieuwe snoet

hyundai-new-i40-facelift_2015_01

Je zou het misschien niet zeggen, maar de Hyundai i40 draait intussen alweer een goeie drie jaar mee. In die tijd evolueerde het design van het Koreaanse merk en dus werd het tijd voor een update van de i40. Een facelift, met verbeterde motoren en een automaat met dubbele koppeling.

De automaat met zeven versnellingen en dubbele koppeling is misschien wel het interessantste nieuws voor de Hyundai-rijder. De vorige automaat voelde wat sloom aan en dankzij deze dubbele koppeling zou dat volgens Hyundai opgelost zijn. Hyundai levert verder vier benzine- en dieselmotoren, twee voor elk, met vermogens tussen de 115 en 166 pk. Daarbij zit ook de bestverkochte 1.7 CRDi die tegenwoordig 141 pk en 340 Nm naar boven brengt.

hyundai-new-i40-facelift_2015

Uiteraard werden exterieur en interieur ook aangepakt. Vooral de neus van de i40 werd bijgewerkt om weer in de Hyundai-rij te passen. Binnenin werden meer hoogwaardige materialen gebruikt voor stuur, armsteunen en pookknop. Daarbij werd ook een 'smart power' achterklep voorzien, die automatisch opent als je de wagen nadert met de sleutel in de zak. Het vernieuwde navigatiesysteem krijgt een 7 inch kleurenscherm, terwijl ook twee verbeterde audiosystemen beschikbaar zijn.

hyundai-new-i40-facelift_2015

Met de introductie van de facelift levert Hyundai ook wat extra comfortitems bovenop de al aanwezige zaken. Zo is er het Advanced Traction Cornering Control (ATCC) dat in de bochten het gedrag van een sperdifferentieel nabootst door middel van sensoren. Verder zien we ook nog bi-xenonkoplampen met automatische hoogteregeling, een functie om verkeersborden te herkennen en vijf jaar garantie.

hyundai-new-i40-facelift_2015

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
alfons cuypers 02:34
afbeelding van alfons               cuypers

en de prijs voor de otomaat

cuypers alfons 02:38
afbeelding van cuypers  alfons

graag de prijs vanfiesta otomaat

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws