Zwaai zwaai: Volkswagen stopt productie Scirocco

vw-scirocco-2014105

Volkswagen heeft een einde gemaakt aan de productie van de Scirocco. Een slachtoffer van dieselgate, al was diesel nooit echt helemaal de bedoeling bij de Scirocco.

In 2008 al stelde Volkswagen na lange tijd opnieuw een coupé in de klasse van de Golf voor. De Scirocco was in 1974 het broertje van de Golf, en hield het toen twee generaties lang uit om nadien opgevolgd te worden door de Corrado. Die kreeg geen directe opvolger tot deze Scirocco in 2008 het licht zag, als doorslag van de Iroc-concept car.

De Scirocco werd echter nooit een verkoopstopper. Met maximaal 45.248 jaarlijks verkochte exemplaren in heel Europa (2009), en slechts 10.752 in 2016 was het duidelijk dat Volkswagen er de knip ging inzetten. Als slachtoffer van de dieselgate-crisis bij VW, die ervoor zorgde dat het management op kostenbesparing ging inzetten.

Hij was nochtans één van de beter ogende Volkswagens in een tijdperk dat ze allemaal op elkaar leken. Voor zijn performance moest je het ook niet laten. Goed, de 1.4 met 122 pk was nogal braafjes, maar die Scirocco R braakte wel zomaar even 280 pk uit, terwijl ook de 2.0 TSI uit de Golf GTI overgenomen werd.

vooruitkijken

Hoewel het jammer is dat de Scirocco-productie nu stopt, werd het na negen jaar eigenlijk ook wel hoog tijd. De geruchten doen de ronde dat Volkswagen werkt aan een elektrische opvolger op hun MEB-platform. Die zou tussen de 200 en 600 km radius hebben en een vermogen dat varieert tussen 170 en 300 pk voor de R-versie.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws