Officieel: Ford Edge facelift nu ook voor Europa (2018)

ford-edge-facelift-europa-2018_01

Begin dit jaar presenteerde Ford in de VS al een opgefriste versie van de Edge, nu komt ook den Europeaan aan zijn trekken. Benzinemotoren maken de oversteek niet, voorin wel een 2-liter diesel die voortaan maximaal 238 pk naar de vier wielen weet te sturen. Pittig, Ford.

Boven de Kuga heeft Ford de Edge, een uit de kluiten gewassen SUV vanuit de Verenigde Staten die het hier op moet nemen tegen gerief zoals de Audi Q7 en Hyundai Santa Fe. In 2015 kwam hij naar ons, in 2018 is er al plaats voor een facelift. Met achter de gegroeide grille en hertekend bumperwerk ook knappe technologie.

Het is te zeggen, de Edge is terug bij de pinken. Zo prijkt er voorin een 2-liter turbodiesel die over 190 pk beschikt. Kijk je eens lief naar Ford, dan schroeven ze een extra turbo op dat blok om 238 pk in je Edge te pompen. De zestrapsautomaat mag naar huis, een nieuw 8-traps exemplaar moet het rijgedrag een serieuze boost geven. Op techvlak profiteert de Edge facelift van een adaptieve cruisecontrol, lane-assist, een uitwijkassistent en gerief zoals een B&O-geluidsysteem.

ford-edge-facelift-europa-2018

Zoals gebruikelijk bij Ford valt de Edge te bestellen als Trend,Titanium en Vignale. De ST-uitvoering met 335 pk sterke V6 benzine ontbreekt evenwel. Al maakt Ford dat goed met een ST-Line-uitvoering. Waarbij je alle visuele show van die ST op je Edge krijgt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws