Ford frist Edge op, 335 pk sterke ST duikt op (2018)

ford-edge-st-facelift-vs-2018

Niet enkel bij ons maar ook over het water is het autosalontijd. Het salon van Detroit staat namelijk op het punt haar deuren te open. Ford zal er alvast een opgefriste versie van de Edge tonen, met een nieuwe ST-variant die maar liefst 335 pk sterk is en de looks van de GT leent.

In de US of A is de Edge al een dik decennia een vast begrip. Zo zit de - naar Europese normen - grote SUV er al aan haar tweede generatie. in Europa moesten we echter wachten op de SUV-boom én die tweede generatie voor we van een stukje Edge konden proeven. In 2015, om specifiek te zijn. Dit jaar krijgt de 'Q7 voor het werkvolk' alvast een facelift, waarbij een ST-variant haar intrede doet. Op de Amerikaanse markt althans.

Edge ST

Herwerkt bumperwerk en een rits nieuwe veiligheidssystemen, die moeten de Edge weer helemaal anno 2018 brengen. Al mocht ook de motorkap onder het mes. Die kap dient als dakje voor twee motoren in de VS. Een 2.0-liter viercilinder benzine met 250 pk die voortaan vast hangt aan een 8-trapsautomaat of een 2.7-liter biturbo V6 met 335 pk en 515 Nm koppel.

ford-edge-st-facelift-vs-2018

Voor die laatste motor zal je evenwel de ST-versie aan moeten tikken in de optielijst. Waardoor - jawel - er voortaan een Fiesta ST, Focus ST en Edge ST bij Ford bestaat. Buiten stevig wat paarden onder de kap neemt de Edge ST ook wat designkenmerken over van de GT supercar. Kijk maar eens goed naar de voorbumper. De Europese update krijgen we naar alle waarschijnlijk te zien op het autosalon van Genève in maart.

ford-edge-st-facelift-vs-2018

Hoop echter maar niet op de ST-versie. Een ST-line die gebruik maakt van de 2.0-liter turbodiesel lijkt ons meer Europees getint. Troostprijs? Dat blok is uiteindelijk ook goed voor +200 pk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws